Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de orman yangını çıktı

        İzmir'in üç ilçesinde ardı ardına yakın zamanlarda çıkan yangınlar yürekleri ağza getirdi. İlk yangın haberi, Seferihisar ilçesinden geldi. Saat 15.00 sıralarında Yeni Orhanlı köyü Kıryakası mevkiinde orman kenarında evi olan bir kişi, iddiaya göre mangal yaktı. Mangal ateşi bir anda otluk alana, ardından da ormanlık alana sıçradı. Alevler rüzgarın da etkisiyle ormanlık alanda yayıldı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 tane amfibi uçak, 10 helikopter, 40’a yakın arazöz, yer işçileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Ekipler, hummalı çalışmalarıyla yangının yerleşim yerlerine sıçramasını önledi. Bu arada, 15 hanelik Eski Gümüldür köyü boşaltıldı. Yangında 14 köylünün zeytin bahçesinin de yandığı öğrenildi. Yangın belirli bölgelerde kısmen kontrol altına alındı ama söndürülemedi. Korkutan yangında 30 hektarlık alanın zarar gördüğü, 2 kişinin ise gözaltında olduğu belirtildi.

        BUCA'DA KÖYLÜLER CANINI ZOR KURTARDI

        Buca’daki yangın da iddialara göre mangal ateşinden çıktı. Buca’nın Yıldızlar Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın, yerleşim yerlerine yakındı. Yangına ilk müdahaleyi bölgede bulunan vatandaşlar yaptı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 helikopter ve 15 arazözün yanı sıra İzmir itfaiyesi ve çevre illerden çok sayıda arazöz müdahale etti. Yangının mahalleye ilerlemesi ihtimaline karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi de köyü boşaltmak için 4 otobüs gönderdi. Köylüler hayvanları ile köyün dışına çıkararak, yangının kontrol altına alınmasını bekledi.

        Yetkililerden alınan bilgiye göre yangının kısmen kontrol altına alındığı ve ilerlemesinin durdurulduğu öğrenildi. Bu yangında da onlarca hektar ormanlık alan zarar gördü. (IHA)

        GAZİEMRİ'DE YANIYOR

        İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Sarnıç Mahallesi Yıldızlar mevkisinde akşam saatlerinde çıkan yangın rüzgarın da şiddetiyle geniş bir alana yayıldı.

        Karacaağaç'a doğru ilerleyen yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa