Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da ablasını gasp ettiren kız kardeşe 15 yıl hapis istemi

        İddiaya göre, Dilek Tunçman yaklaşık 6 ay önce Arif Sıçramaz ile birliktelik yaşamaya başladı. Sıçramaz, genç kızı erkeklere de zorla pazarladı. Dilek Tunçman daha önce birlikte olduğu Zeki Aşan'a (22) Sıçramaz'ın sevişmelerini cep telefonu ile çektiğini, bu görüntüleri ailesine vermekle tehdit ederek kendisinden bin 500 lira istediğini söyledi. Zeki Aşan'dan tüm birikimini çantasında taşıyan ablası Ebru Özükara'yı (30) gasp etmesini ve bin 500 lirayı kendisine verdikten sonra kalanını alabileceğini anlattı.

        30 Mart'ta Zeki Aşan'a mesaj atan genç kız, ablası ile birlikte yeğenlerini Aydınlar Mahallesi'nde bulunan bir parka götüreceklerini, dönüşte önlerini kesebileceğini bildirdi. Arkadaşı Onur Çelik'in (20) kullandığı motosikletle olay yerine giden Zeki Aşan, Ebru Özükara'nın önünü keserek bebek arabasında bulunan çocuğa silah doğrultup içinde 22 bin lira ile altınların bulunduğu çantayı alıp kaçtı. Fenalaşan Ebru Özükara ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından çelişkili ifadeler veren Dilek Tunçman gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden Tunçman ile Zeki Aşan ve Onur Çelik, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Zeki Aşan hakkında nitelikli yağma, hakaret ve genel güvenliği tehlikeye sokma suçlarından 20 yıla kadar, Dilek Tunçman hakkında azmettirme suçundan 15 yıla kadar ve Onur Çelik hakkında ise yardım suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

        "PİŞMANIM"

        Arif Sıçramaz'ın kendisini evlenme vaadiyle kandırıp cinsel birliktelik yaşadıktan sonra başka erkeklere pazarladığını öne süren Dilek Tunçman, "Arif'e artık gelmeyeceğimi peşimi bırakmasını söyledim. Beni ölümle tehdit ederek resimleri silmek için bin 500 lira istedi. Ben param olmadığını söyleyince, 'Git ailenden al. Bulamıyorsan çal. Ablanın parası var. Bu iş içinde Zeki'yi kullan' dedi. Ben de Zeki Aşan'dan ablamın çantasını gasp etmesini söyledim. Olay günü Zeki bize doğru yürürken görünce pişman olup ablama kaç diye bağırdım. Pişmanım" diye savunma yaptı.

        'ANNESİNİN DE HABERİ VARDI'

        Yolda yürürken tanıştığı Dilek Tunçman ile bir kaç defa cinsel ilişkiye girdiğini söyleyen Zeki Aşan savunmasında şunları söyledi:

        "Arif Sıçramaz'ın kendisini tehdit ettiğini söyleyerek bin 500 lira istedi. Ben bu parayı veremeyince ablasının parası olduğunu bu parayı alabileceğimizi söyledi. Dilek Tunçman, ablasının çantasını alıp pencereden bana uzatacaktı ancak beceremedi. Daha sonra bir parkta tekrar buluştuk. Yanında annesi Kadriye de vardı ve konuşmalarımıza şahit oldu. Hatta, annesi 'Pes etmeyin bu parayı alın. Bir sefer olmasa ikinci sefer deneyin' gibi sözlerle bizi teşvik etti. Ben de çantayı gasp ettim. Onur Çelik'in olaydan haberi yoktu. Olay günü uyuşturucu madde etkisi altındaydım. Dilek Tunçman da uyuşturucu kullanıyordu"dedi. Onur Çelik ise suçlamayı kabul etmedi, Ebru Özükara ise kız kardeşi hariç diğer sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

        YARGILAMADA SONA GELİNDİ

        Yargılamada sona gelinince mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Savcı, Zeki Aşan'ın nitelikli yağma suçundan 15 yıla kadar Dilek Tunçman'ın azmettirme suçundan 15 yıla kadar, Onur Çelik'in ise yardım suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, Onur Çelik'i tahliye ederken karar verilmesi için duruşmayı erteledi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa