Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Büyükanıt o itiraflar sonrası konuştu: Gerçek er ya da geç ortaya çıkacak

        Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Van'daki Umut Kitabevi davasında eski savcı Ferhat Sarıkaya'nın itirafları hakkında, "Hak er ya da geç yerini bulur. Bu olayda olduğu gibi" dedi.

        Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı Şemdinli olaylarına ilişkin "çete kurmakla" suçlayan ve hakkında dosya hazırlayan dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen soruşturmasını yürüten savcı Serdar Coşkun’a giderek itiraflarda bulunmuştu. Sarıkaya Yaşar Büyükanıt’ın dosyaya dahil edilmesini daha sonra davaya bakan hâkim İlhan Kaya’nın istediğini söylemişti.

        Sarıkaya itiraflarında "İlhan Kaya, Yaşar Büyükanıt’ın askeri bir darbe yapacağını, bunun engellenmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Fethullahçı örgütlenmenin neden Yaşar Büyükanıt’ı hedef aldığını şimdi anlamaya başladım. Bu yapılanma, TSK içerisinde örgütlenebilmek için başlattığı girişimi tamamlamak için onu hedef almıştır" demişti.

        BÜYÜKANIT: GERÇEK ER YA DA GEÇ ORTAYA ÇIKACAK

        Emekli Org. Yaşar Büyükanıt, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, hem çok mutlu olduğu, hem de çok üzgün olduğunu söyledi.Büyükanıt itiraflarla ilgili olarak şunları söyledi:

        "Maalesef yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldım. Şahsımda TSK'nın manevi şahsiyetini zedelemeye yönelik iftiralarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması beni mutlu etti. Hem şahsım, hem aile bireylerine dönük asılsız iddialardan duyduğum üzüntüyü size tekrar vurgulamak isterim. Ailece duyduğumuz üzüntü çok büyüktür. Şöyle bir söz vardır; hak er ya da geç yerini bulur. Bu olayda olduğu gibi. Ve bir söz daha vardır; gerçek er ya da geç ortaya çıkar. Bu itirafları avukatımla inceliyoruz. Tabii ki yasal haklarımı kullanacağım."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa