Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul’un su havzalarına havadan takip

        GAZETE HABERTÜRK

        İSKİ yeni bir uygulama hayata geçirdi. İstanbul’un su havzalarının denetiminin insansız hava aracı olan drone’larla yapılmaya başlandığı bu yeni uygulama ile artık tespiti yerden yapılamayan kaçak yapılar havadan tespit ediliyor.

        İSKİ’den yapılan açıklamaya göre yüzeysel su kaynakları olmayan, yağışlarla gelen suların barajlarda biriktirilmesiyle su kaynakları elde eden kent için su havzalarının korunması büyük önem taşıyor. Su havzalarının kaçak yapılardan korunmasını amaçlayan uygulama ile kaçak yapıların tespiti sağlanarak idari işlem başlatılıyor.

        HAVADAN TAKİP

        Bu doğrultuda 13 farklı su kaynağına sahip İstanbul’un su havzalarının, koruma timleri, uydu görüntüleri ve insansız hava araçlarıyla takip edildiğini belirten İSKİ açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Yapılan denetimlerde kaçak olarak yapıldığı belirlenen yapılarla ilgili idari işlem başlatılıyor. İSKİ tarafından geçen ay itibarıyla başlatılan insansız hava araçlarıyla denetimlerde İstanbul’un tüm havzalarında uçuşlara başlandı. Kilometre karelerce alana sahip havzaların denetimlerinde insansız hava araçlarının kullanılması sayesinde, zaman ve maliyet açısından önemli kazanımlar elde edildi. Tespiti yerden yapılması mümkün olmayan tüm alanların, havadan yüksek çözünürlükle görüntülenmesi sağlandı.”

        DOLULUK YÜZDE 66

        Barajların doluluk oranında genel itibarıyla bir düşüş görülüyor. 15 gün önce yüzde 71 doluluk oranına sahip olan barajlar dün itibarıyla İSKİ’nin verilerine göre yüzde 66.34’e düştü. İSKİ’nin doluluk oranları verilerine göre barajların güncel doluluk oranları şöyle:

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa