Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti

        Cuma akşam saatlerinde bir grup asker tarafından darbe teşebbüsünde bulunulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları meydanlara ve sokağa davet etmişti. Erdoğan'ın çağrısına kulak veren vatandaşlar, o gün itibariyle İstanbul başta olmak üzere birçok ilin meydanlarında toplanarak 'Demokrasi Nöbeti' tutmaya başladı. Darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti bu gece de devam ediyor. Akşam saatlerinde meydanlarda toplanmaya başlayan kalabalık, her geçen dakika artıyor.

        İSTANBUL

        İstanbul'davatandaşlar, Taksim Meydanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Genç yaşlı, kadın erkek yüzlerce vatandaş sloganlar atarak, çalınan marşlara ve şarkılara eşlik etti. Ay yıldızlı Türk bayrağını taşıyan vatandaşlar meşaleler yaktı.

        ANKARA

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için sokağa çıkan vatandaşların Ankara'daki nöbeti Kızılay Meydanı'nda sürüyor.

        Çoksayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay Meydanı'nı bu akşam da doldurdu.Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu platformdan mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler meydandaki vatandaşlara dinletildi.

        Vatandaşlar ellerindeki bayrakları platformdan seslendirilen "Türkiyem" şarkısı ile sallayarak demokrasi nöbetini coşkuyla sürdürdü.Kalabalık akşam saatlerinden itibaren önemli artış gösterirken, alandakilerin sık sık tekbir getirerek demokrasi adına attıkları sloganlar da dikkat çekti.

        Bu arada Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra bazı yemek şirketleri de alandaki vatandaşlara su ve sıcak çorba ile simit ayran ikramındabulundu.

        İZMİR

        İzmir'de de buluşmanın adresi olan Konak Meydanı'nda, darbe karşıtı binlerce kişi, demokrasi nöbetini geceden sabaha bir an olsun bırakmadan, ellerindeki Türk bayraklarını darbe girişimcilerine karşı dalgalandırmaya devam etti.

        İzmirliler, sık sık 'İdam isteriz' sloganları attı.Alanda kurulan dev ekranlardan da gelişmeleri an ve an takip eden vatandaşlar, tek yürek olup hep bir ağızdan memleket türküleri, İstiklal Marşı ve Mehter Marşı söyledi. Siyasi partilerin seçim şarkılarının da çalındığı meydanda coşkulu kalabalık nöbetlerini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürüyor.

        Öte yandan güvenliğin üst noktada tutulduğu alanda, vatandaşlar üzerleri tek tek aranarak içeri alındı.

        KONYA

        Konyalı vatandaşlar ise, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın etti.

        Binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar sloganlar atarak hain girişimi protesto ediyor.

        Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Konya burada darbeciler nerede" şeklinde sloganlar attı.Mevlana Meydanı'na kurulan platformda, Kuran-ı Kerim tilaveti, Mehteran Takımı gösterisi ve çeşitli etkinliklerle vatandaşlar sabaha kadar meydanda vakit geçiriyor.

        Öte yandan akşam üzeri konvoy eşliğinde Mevlana Meydanı'ndan çıkıp şehrin çeşitli yerlerinde protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.

        RİZE

        Rize Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan grup da demokrasi nöbetini sürdürüyor.Sabaha kadar süren nöbette yorgun düşenler bazı vatandaşlar temin edilen sedirleri yerlere sererek meydanda uyudu.

        Sabahın ilk ışıkları ile kurulan sofrada bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, meydanda bulunan vatandaşlarla birlikte Rize simiti, kaşar peyniri ve çay ile kahvaltı yaptı.

        AA-İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa