Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mustafa Şentop: İdam cezası gereklidir

        Valilik Binası önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara seslenen Şentop, idam cezasının her suç için kabul edilemeyeceğine değinirken, devletine kastedenlerin idam ile cezalandırılması gerektiğini belirtti.

        AK Parti olarak bunu yapanların idam cezası alması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Şentop, "Uluslararası anlaşmalar falan var ama bunlar o kadar önemli değil. Amerika'da birçok eyalette idam cezası var. Biz de bunu yapanların devlete kasten isyan edenlerin ceza alması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

        Şentop, Türkiye'de meydanlarda bu işgal teşebbüsüne karşı çıkanların dünya tarafından alkışlandığı söyleyerek, "Yabancı basın Türkiye'de ki halkın mücadelesini, milli iradeye sahip çıkma mücadelesini herkes alkışlıyor. Bir daha Türkiye'de aklından darbe geçirenlerin muvaffak olamayacağını gösteren bir destan yazdınız. Bu teşebbüste bulunanlar Pensilvanya'nın askerleri, Türkiye'yi işgal etmek için harekete geçtiler. Bütün milletimizle beraber Cumhurbaşkanımızla beraber, güvenlik güçlerimizle beraber bunların karşısında durduk" diye konuştu.

        Demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini bildiren Şentop, şunları kaydetti:"İnşallah bu nöbet devam edecek. Ne zamana kadar? Cumhurbaşkanımızın, 'Bu iş tamamdır bu iş bitmiştir' dediği ana kadar meydanlardan ayrılmayacağız. 12 Eylül darbesi yapıldıktan sonra o zaman ABD Başkanı Carter'dı.

        Amerika'da tiyatrodaymış. Kendisine 'Türkiye'de darbe oldu' diye haber veriyorlar. O da diyor, 'Kim yaptı darbeyi?' CIA'den Türkiye masası şefi diyor ki, 'Bizim çocuklar'. Darbe yapanlara, 'Bizim çocuklar' diyorlar. Bunlar da onların çocukları. Bu darbe teşebbüsünde bulunanlar başarılı olsalardı onlar sevinecekti bu millet üzülecekti. Ama onlar üzüldü milletimiz sevindi."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa