Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Marmaris'te operasyonlar aralıksız devam ediyor

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve bir süre sonra kaçan darbeci askerlere yönelik operasyonlar Marmaris'te aralıksız devam ediyor.

        15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran tam donanımlı askerler, helikopterlerle sahile yakın alana inmişler ve buradaki polislerle çatışmıştı. İlk ateş sonucu Cumhurbaşkanlığı Koruması Özel Harekat Polisi, 39 yaşındaki evli iki çocuk babası Mehmet Çetin ve Marmaris Emniyet Müdürlüğünde görevli polis Nedip Cengiz Eker şehit olmuştu.

        İlk çatışmanın yaşandığı bölgede bulunan Casa De Maris isimli otel civarında çok sayıda araç zarar görürken, otelin dış yüzeyinde de kurşun delikleri oluştu.

        Saldırı sonrası kaçan askerlere yönelik operasyon aralıksız devam ediyor. Sabaha karşı 04.30 civarında ormanlık alanda yakalanan 2 asker önce Marmaris Emniyet Müdürlüğüne, daha sonra Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda oldukları tespit edilen diğer 18 asker için çok sayıda Özel Dağ Komando Birliği, İçmeler ile Armutalan mahalleleri arasındaki ormanlık alanda geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Bu askerlerden 14'ünün Özel Kuvvet diğer 4'ünün de Sat ve Hava Kurtarma olduğu iddia edildi.

        Şehrin giriş ve çıkış noktalarında kontroller artırılırken polis helikopteri de havadan operasyona destek veriyor. Özel komando birlikleri ve emniyet güçlerinin arama çalışmaları aralıksız sürerken Marmaris semalarında polis helikopterlerinin hareketliliği devam ediyor.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa