Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elazığ'daki tren kazasında ölen 9 kişi toprağa verildi

        Elazığ merkez Yurtbaşı Beldesi'nde, Bitlis-Ankara seferini yapan Van Gölü Ekpresi'nin dün, tarım işçilerini taşıyan minibüse çarpmasıyla meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerden Turan Özdemir (39) Kovancılar İlçesi'ne bağlı Yukarı Demirciler Köyü'nde, minibüs şoförü Mesut Karakoç (33) merkez Altınçevre Köyü'nde, Doğan Deniz (21) Kovancılar İlçesi'ne bağlı Mirahmet Köyü'nde, Zülfü Yaşar (52) ise Elazığ merkez Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Kazada ölenlerden 5 Suriyeli'nin cenazesi Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu'nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Kazada hayatını kaybeden Abdullah Bargas, Mervanoğlu Muhammed El Eşhap, Rami İbrahim El Eşhap, Kusay Salih ve Casim Oğlu Besil Ali olmak üzere Suriyeli 5 kişinin cenazeleri, yakınları tarafından alınarak gözyaşları arasında Asri Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından, kimsesizlerin olduğu bölümde toprağa verildi.

        30 LİRA YEVMİYE ALIYORLARDI

        Tren kazasında hayatını kaybeden 5 Suriyeli'nin Türkiye'deki sürüveni, son olarak büyük umutlarla taşındakları Elazığ'da sona erdi. Akraba olan Suriyeli 5 kişinin, bir hafta önce 30 lira yevmiye karşılığında sebze bahçelerinde çalışmaya başladıkları öğrenildi.

        AİLELERİ İÇİN SON UMUTLA GELMİŞLERDİ

        Tren kazasında hayatını kaybeden Abdullah Bargas'ın (33) evli ve eşinin de 9 aylık hamile olduğu ve bir yıl İstanbul'da kaldıktan sonra 2 ay önce çalışmak için Elazığ'a taşındıkları öğrenildi.

        Bargas, bir hafta önce çalışmaya başladığı sebza bahçesinde çalışarak kazandığı parayla da eşi, annesi, kız kardeşi ve halasının geçindiriyordu. Aynı kazada hayatını kaybeden Mervanoğlu Muhammed El Eşhap'ın (31) ise bekar olduğu, annesi, ağabeyi ve 2 yeğeniyle birlikte 1 yıldan beri Elazığ'da yaşadığı belirtildi.

        Rami İbrahim El Eşhap (26) da, evli ve 15 günlük bir kız babası olduğu öğrenildi. Bir yıl önce Elazığ'a taşınan El Eşhap da eşi, annesi eşi ve 15 günlük kızının geçimini sağlamak için çeşitli işlerde gündelikçi olarak çalıştığı ve bir hafta önce akrabalarının vasıtasıyla ssebze bahçesinde domates toplamaya başladığı öğrenildi.

        Kazada hayatını kaybeden Kusay Salih'in (36) de evli ve 2 kız babası olduğu, eşinin de 3'üncü çocuklarına hamile olduğu öğrenildi.

        Bir yıl önce Elazığ'a taşınan Salih'in bir kızının Fırat Üniversitesi'nde tedavi gördüğü kaydedildi. Kazada hayatını kaybedenlerden biri olan Casim Oğlu Besil Ali'nin (23) de, 5 kız kardeşi ve 2 sakat ağabeyi ile 4 ay önce Elazığ'a taşındığı öğrenildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa