Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Firuzağa saldırısı tam bir IŞİD kafasıdır

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Firuzağa'daki olaylar için, "Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, NTV'decanlı yayında Firuzağa'da yaşanan olayları değerlendirdi. Kurtulmuş, "Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür" ifadelerini kullandı.

        Kurtulmuş, belediyelere terör düzenlemesinin Meclis kapanmadan gündeme geleceğini anlaşma olması durumunda Meclis'in Temmuz'da da çalışabileceğini söyledi.

        Kurtulmuş, "Şimdiye kadar terörle ilişkili olduğu tespit edilmiş çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesi hakkında gözaltı kararı, tutuklama kararı, görevden el çektirme kararı alındı. Bunlarla ilgili mevzuat açıktır. Ama gerektiğinde maliye müfettişler, mülkiye müfettişleri ilgili müfettişler başbakanlığın kontrolünde bir belediyeye gider incelerle ve yasadışı bir takım hususlar varsa tespit edilir ve soruşturmalar sürdürülür. Neticesinde de gerekli tedbir ortaya konulur. Yeni bir takım yasal düzenlemelerde gerekebilir bunları da konuşuyoruz. Meclis kapanmadan gündeme gelmesi de en doğru yoldur" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa