Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Elazığ'da 9 kişinin öldüğü tren kazasında gözaltındaki 2 makinist serbest

        Elazığ'da 5'i Suriyeli 9 tarım işçisinin öldüğü tren kazasıyla ilgili gözaltına alınan 2 makinist adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

        Dün saat 10.45'te Tatvan-Ankara seferini yapan Van Gölü ekspresi treni, merkez Yurtbaşı beldesi Seralar mevkiinde bulunan kontrolsüz ve resmi olmayan hemzemin geçitte seralarda çalışan işçileri taşıyan minibüse çarpmıştı.

        Kazada, minibüste bulunan 5'i Suriyeli 9 işçi hayatını kaybetmiş, 1 Suriyeli işçi ise ağır yaralanmıştı. Kaza sonrası Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, cumhuriyet savcısının talimatıyla görevli makinistler Burhan E. ile Bekir Y. dün gözaltına alınarak ifadelerine başvurulurken, sabah saatlerinde ise adliyeye sevk edildi.

        Gece boyu gözaltında kalan 2 makinist bugün sabah saatlerinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara çıkarıldı.

        Elazığ adliyesinde nöbetçi savcı tarafından ifadeleri alınan makinistler, tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye sevk edildi. Mahkemede hakim tarafından ifadeleri alınan makinistler, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

        Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa