Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: Vatandaşlıktan çıkarılmalılar

        GAZETE HABERTÜRK - ANKARA

        CumhurbaşkanıBaşdanışmanı Yalçın Topçu Ankara’da “Kardeşlik iftarı”na katıldı, dünyada nerede bir Türk, bir Müslüman ve bir mazlum varsa tüm Müslümanların kardeşi ve parçası olduğunu söyledi.

        Topçu konuşmasında teröre de yer verdi, devletin tüm organlarıyla terörün her türlüsünü bitirmeye kararlı olduğunu kaydetti. Topçu, “Buradan bir nebze geri adım atmak asla mümkün değildir. Bunun sonrasında yapılması gereken de terör örgütü mensuplarının yurtdışındaki kaçaklarının vatandaşlıktan çıkarılmasıdır” dedi.

        Geçmişte yedi düvelin Sultan Abdülhamid’e sergiledikleri tezgâhı, bugün 72 düvelin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sergilemeye devam ettiklerini ifade eden Topçu, şöyle konuştu: “100 yıl önce dedelerimiz Çanakkale’de buna uyandı. Şimdi de Türk, Kürt, Çerkez, Arap ve Laz’ıyla biz torunları bu ihanete uyandık. ABD ve AB’de dostumuz olduklarını söyleyenlerin, Türkiye’yi dizüstü çökertmek için bilimum terör örgütlerine destek verdiklerini biliyoruz. Diyoruz ki, Türk milleti diz çökmez, ölürse de ayakta ölür. Azdan az gider, çoktan çok gider.”

        Topçu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirileri de “Bazıları diyor ki ‘Sen neden konuşuyorsun?’ Senden yüzde yüz fazla oy almış, neden konuşmasın. Sen almışsın yüzde 25, o almış yüzde 52. Demokrasi böyle bir şey. Desteği çok olan millet adına söz söyleyecek” diye değerlendirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa