Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 5 yılda 24 ilçede 644 araç kundaklandı

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da yaşanan araç kundaklama olaylarında son aylarda artış görülüyor. Yakılan araçların sahipleri duruma isyan ederken, polis ekipleri de alarma geçti. Ortaya çıkan tablo ise vahim. Medyaya yansıyan olaylarda 2011 yılından bu yana 24 ilçede toplam 644 araç kundaklanarak kullanılamaz hale geldi. Bu araçların 135’i son 6 ayda yakıldı. 2016’nın ilk yarısında kundaklamalar daha çok Ataşehir, Avcılar, Beyoğlu, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultanbeyli ve Sultangazi ilçelerinde yaşandı. Son günlerde en çok aracın yakıldığı ilçeler Eyüp, Fatih ve Kağıthane oldu.

        YİNE EYÜP

        İstanbulluların uykularını kaçıran araç kundaklamaları dün gece de devam etti. Eyüp ve Avcılar’da bir saat arayla 4 araç yakıldı. İlk olay saat 04.00 sıralarında Eyüp Güzeltepe Mahallesi Zühre Sokak’ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerce park halindeki 2 otomobil, yanıcı madde dökülerek ateşe verildi. Kundakçılar kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

        İkinci olay ise saat 05.00 sıralarında Avcılar Denizköşkler Mahallesi Tel Sokak’ta yaşandı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler sokakta park halindeki 2 aracı üzerine benzin dökerek ateşe verip kaçtı. İtfaiyenin beklendiği sırada söndürülmeye çalışılan araçta yaşanan patlama sokaktakilerin korku ve panik yaşamasına neden oldu. O anlar da kameraya yansıdı. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye, yanan araçları söndürdü. Araçlar kullanılamaz hale gelirken, polis her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa