Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da patlayıcı yüklü araç bulundu

        Mehmet KAYAHAN-Murat BABACAN/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki akşam ele geçirilen 1 ton bomba yüklü aracın hedefinde kaymakamlık binasının olduğu belirlendi. Teröristlerin aracı kaymakamlık binası önüne park etmek istediği, nöbet tutan geçici köy korucularının aracın park etmesine izin vermediği öğrenildi.

        Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde facianın eşiğinden dönüldü. Önceki akşam (20 HAZİRAN) saat 19.30 sıralarında 06 DT 2683 plakalı bir minübüs kaymakamlık binası önüne park etmek istedi. Bina önünde nöbet tutan geçici köy korucuları, aracın park etmesine izin vermedi. Araç uzaklaştıktan sonra korcular plakayı Ergani Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Plaka üzerinden yapılan incelemede minibüsün 21 Mart 2016'da Lice'den çalındığı belirlendi. Zaman kaybetmeden harekete geçen polis aracı aramaya başladı. Araç kısa süre sonra kaymakamlığa 2-3 kilometre uzaklıktaki Kemaliye mahallesinde bulundu. Yapılan inceleme sonucu araçta 1 ton bomba yüklü olduğu tespit edildi. Bomba yüklü minübüs daha sonra kontrollü bir şekilde imha edildi.

        1 AYDIR İSTİHBARAT GELİYORDU

        Terör örgütü PKK'nın yaklaşık 1 aydır Ergani İlçesi'nde bombalı araçla sansasyonel eylem planladığına yönelik istihbarat geldiği bu konuda güvenlik güçlerinin uyarıldığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak bir PKK'lı tespit edildi. Bingöl'de bombalı saldırıya katıldığı belirlenen teröristi yakalamak için çalışma başlatıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa