Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa LGBTİ üyelerinden suç duyurusu

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup, İstanbul Valiliğince izin verilmemesine rağmen Taksim'de dün ''Onur Yürüyüşü''nü gerçekleştirmek isteyen LGBTİ üyelerine müdahale edilmesini protesto etti.

        Grup adına açıklama yapan Deniz Gedizlioğlu, 26 Haziran Pazar günü Taksim'de basın açıklaması yapmak istediklerini belirterek, "Valiliğin saldırı kararı vermek yerine toplumu birleştirici, sağduyulu ve insan haklarına saygılı bir tutum alarak, barışçıl ve güven içinde açıklama yapmamızı sağlamasını istiyoruz." diye konuştu.

        Dün yaşanan müdahalede gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakıldığını söyleyen Gedizlioğlu, "Bize nefret söylemleriyle yönelen Müslüman Anadolu Gençliği, Alperen Ocakları, Tembihname, Özgür-Der gibi bazı radikal gruplar hakkında suç duyurusunda bulunacağız." ifadesini kullandı.

        Avukat Levent Pişkin ise yürüyüş için izin vermeyen İstanbul Valiliğinin kararına karşı, İdare Mahkemesinde iptal davası açacaklarını bildirdi.

        Açıklamanın ardından grup, Alperen Ocakları İstanbul Temsilciliği, Müslüman Anadolu Gençliği ve sosyal medya üzerinden tehdit içeren söylemlerde bulunan kişiler hakkında "suç işlemeye tahrik'', "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "tehdit" gibi suçlardan dava açılması talebiyle savcılığa şikayet dilekçesi sundu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa