Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep'de kadın cinayeti

        Yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye'de aynı apartmanda oturduğu Yücel K. (31) ile tanışarak dini nikahlı olarak evlenen Özlem Gülkaya (32), daha sonra Gaziantep'in Nizip ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapmaya başladı.

        Özlem Gülkaya'nın ayrılmak istediğini belirtmesi üzerine Yücel K., Osmaniye'den Nizip'e gelerek dini nikahlı eşini ayrılmamaları için ikna etmeye çalıştı. Tartışma sonucu Gülkaya'yı boğarak öldüren şahıs olay yerinden kaçtı.

        Sabah Özlem Gülkaya'nın okula gelmemesinden ve telefonlara cevap vermemesinden şüphelenen öğretmen arkadaşları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis, Özlem öğretmenin cansız bedeniyle karşılaştı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, binanın ve civardaki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek eve en son gelen kişinin Yücel K. olduğunu belirledi. Şahsın gideceği muhtemel yerlerde önlem alındı. Yücel K.'yı Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde çalıştığı şantiyenin yakınlarında kıskıvrak yakalayarak gözaltına alan polis, zanlıyı sorgusunun ardından adli makamlara sevk etti. Yücel K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Yücel K.'nın polis sorgusunda suçunu itiraf ettiği ve 4 aydır dini nikahlı eşi Özlem Gülkaya'nın sürekli ayrılmak istediğini söylediği öğrenildi. İfadesinde tartıştığı eşinin kendisine tokat attığını ifade eden zanlının buna sinirlenerek Özlem Gülkaya'nın boğazına sarıldığını ve öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

        Yücel K.'nın ifadesinde pişman olduğunu söylediği de öğrenildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa