Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'dan 'Dünya Mülteciler Günü' mesajı

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Mültecilerin onurlu bir hayata kavuşması uluslararası toplumun en temel siyasi ve ahlaki sorumluluğu olduğunu kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım da, "Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Türkiye'yiz." dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mültecilerin onurlu bir hayata yeniden kavuşması, uluslararası toplumun en temel siyasi ve ahlaki sorumluluğudur. Aksi takdirde Türkiye ve beraberindeki az sayıda ülkenin sarf ettiği gayretler, sorunun çözümü için tek başına yeterli olmayacaktır." ifadesini kullandı.

        Tarih boyunca yaşanan mülteci sorununun günümüzün de en önemli insani krizleri arasında yer almayı sürdürdüğünü, bugün, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen insanlık dışı zulümlerin 65 milyondan fazla insanı evinden ve yurdundan mahrum bıraktığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Kimi zaman Suriye, Irak, Yemen, Afganistan, Libya ve diğer ülkelerdeki gayri insani şartlar, kimi zaman küresel çıkar gruplarının menfaat çekişmeleri altında ezilen milyonlarca insan, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılıkla da mücadele etmeye çalışıyor. İzledikleri politikalarla milyonlarca insanın sığınmacı ve mülteci konumuna düşmesinde payı olanlar, bu insanlara yardım elini uzatmaktan da imtina ediyorlar. Mültecilerin onurlu bir hayata yeniden kavuşması, uluslar arası toplumun en temel siyasi ve ahlaki sorumluluğudur. Aksi takdirde Türkiye ve beraberindeki az sayıda ülkenin sarf ettiği gayretler, sorunun çözümü için tek başına yeterli olmayacaktır. Uluslar arası toplumun ataletine her fırsatta karşı çıkan Türkiye, 3 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapıyor ve onlara yaşanabilir bir hayat sunmak için gereken tüm fedakarlıklarda bulunuyor. Dünya Mülteciler Günü’nün uluslar arası topluma, sorumluluklarını ve sahip olması gereken vicdani değerleri hatırlatmasını diliyorum."

        BAŞBAKAN YILDIRIM: BİZ MAZLUMLARIN ÜMİDİYİZ ÇÜNKÜ BİZ TÜRKİYEYİZ

        Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Türkiye'yiz." ifadesini kullandı.

        Yıldırım, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından mesaj yayımladı.

        Başbakan Yıldırım, mesajında, şunları kaydetti:

        "Bizden el isteyenlere dilini, dinini, ırkını sormadık, elimizi uzattık. Bugün ve yarın da onların yanında olacağız. Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Türkiye'yiz."

        Yıldırım, paylaşımında Gaziantep'in Islahiye ilçesindeki mülteci kampında, Türk Kızılayı çadırı önünde gülümseyen çocukların fotoğrafına da yer verdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa