Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da çocuklar DSİ sulama kanallarına akın etti

        Manisa'da hava sıcaklıkların 44 dereceye kadar yükselmesiyle birlikte özellikle kenar mahallelerdeki çocuklar, tüm uyarIara rağmen tehlikeyi göze alıp, DSİ sulama kanallarına akın etti.

        Kimi çocuklar kanallarda yüzerek serinlemeyi tercih ederken, kimileri de eski buzdolabından sandalla kanallarda gezinti yaptı. Aşırı sıcaklar tüm yurtta etkili olurken, Manisa'da hava sıcaklığının gölgede 44 dereceyi bulması sebebiyle vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadı.

        Çocuklar ise serinlemek için çeşitli yöntemlere başvurdu. Şehzadeler İlçesi'ndeki bazı çocuklar, serinlemek için Nurlupınar Mahallesi'nden geçen DSİ sulama kanalına akın etti.

        Kanalda kimi çocuklar yüzerek serinlemeyi tercih ederken, bazıları da buzdolabından sandalla kanalda tüm tehlikesine rağmen gezinti yaptı. Kullanılmayan buz dolaplarını sandala çevirip, sulama kanalında yarış yapan çocuklar, tehlikeli bir şekilde eğlendi.

        Her yıl olduğu gibi bu yıl da DSİ 22'nci Şube Müdürlüğü'nün kanalların çevresinde aldığı tel örgülü tedbir, çocukların kanallarda yüzmesine engel olamadı.

        GENÇLİK SPOR İLE BELEDİYELERE ÇAĞRIDA BULUNDU

        Manisa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, sıcaklıkların artmasıyla birlikte DSİ kanallarının yine yüzme havuzlarına çevrildiğine dikkat çekip, çocuklar için kanalların tehlikeli bir oyun bölgesi olduğunu söyledi.

        Çetin yaptığı açıklamada, "Her yıl bu konuda ailelerimizi uyarıyoruz. 2015 yılında sadece kanallarda 9 boğulma vakası yaşadık. Bunların hepsi de çocuktu. Her ne kadar uyarılarda bulunsak da ailelerimiz dikkate almadığı için çocuklarımız kanallarda yüzmeye devam ediyor. Kanallar hem çocuklarımızın canı hemde sağlıklı için tehlikeli bölgeler. Bu konuda ailelerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

        Çetin, DSİ kanallarında çocukların yüzmesini engellemek için hem belediyelerin hem de Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bir çalışma yapması gerektiğinin altını çizerek, "Belediyelerimiz ile Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'müz kendilerine ait olan yüzme havuzlarını bir proje geliştirerek özellikle DSİ kanallarının geçtiği mahallelerdeki çocuklarımıza ücretsiz olarak tahsis edebilirler. Bu tür projeler geçtiğimiz yıllarda da yapıldı. Belirli günlerde grup grup mahallerdeki çocuklarımızı yaz boyunca bu yüzme havuzlarına taşıyabilirler. Böylece çocuklarımız kanallarda yüzmeden kurtulmuş olurlar hem de yüzme sporu ile daha yakından ilgilenebilirler" diye konuştu.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa