Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Dokunulmazlığı kalkan 55 HDP'li aynı savunmayı yapacak

        Mahir KILIÇ / HABERTÜRK TV

        Hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra HDP'lilerin mahkemede aynı ifadeyi verecekleri öğrenildi.

        AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılması önerisinin CHP ve MHP'nin oylarıyla Meclis'ten geçmesinin ardından, milletvekilleri hakkındaki fezlekeler de savcılıklara gönderildi.

        METİN HAZIRLANDI

        Meclis'te 59 milletvekili bulunan HDP'lilerin 55'i hakkında 511 fezleke bulunuyor. Mahkemede nasıl bir savunma yapacaklarını tartışan milletvekilleri iki kapalı grup toplantısında herkesin ortak görüşüyle metin hazırlandı. Yaklaşık 1 hafta önce de o metin fezlekesi olan milletvekillerine dağıtıldı.

        AYNI METİN OKUNACAK

        Hakkında fezleke olan 55 HDP'li vekilin aynı ifadeyi vereceği öğrenildi. HDP'liler isnat edilen suç ne olursa olsun tek bir savunma yapacak.

        HDP'lilerin hazırladığı nin ortak savunma metni 2 sayfadan oluşuyor. Metnin tamamında dokunulmazlık süreci ele alınıyor. Metinle dokunulmazlıkların kaldırılmasının Anayasa'ya ve yasalara aykırı olduğu vurgulanıyor.

        Mahkemeye giden HDP'li vekiller savcı ya da hakimin soru sormamasını isteyecek, soru olursa da cevap vermeyecek. Ancak, HDP'li kaynaklar mahkemedeki savcı ve hakimler ile kişisel herhangi bir sorunları olmadığını ve onlarla bir polemiğe girmeyeceklerini sözlerine ekliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa