Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eyüp'te çifte cinayetin sırrı çözüldü

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        İstanbul Eyüp'te 2 kuzenin öldürülüp otomobilden atıldığı cinayetin ardından 10 bin TL'lik alacak çıktı. Katil zanlısı Ersin B., alacaklarını isteyen kuzenlerin kendisine "Parayı ödemezsen, karını alırız" dediğini bunun üzerine silahını ateşlediğini itiraf etti. Ersin B.'nin polise yakalanmadan önce 4 sayfalık intihar mektubu yazdığı ortaya çıktı.

        Eyüp Silahdarağa Mahallesi Karadeniz Caddesi üzerinde önceki akşam beyaz bir otomobilden peş peşe silah sesi geldi. Otomobilin arka koltuğunda oturan saldırgan ön koltuklardaki 2 kişiyi başlarından vurarak öldürdü. Ardından direksiyonuna geçip, 100 metre sürdüğü otomobilden iki cesedi yol ortasına attı. Otomobil, İslambey Caddesi'nde kaza yaptıktan sonra terk edilmiş olarak bulundu.

        POLİS MONTUN İZİNİ SÜRDÜ

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri öldürülenlerin evli ve 4 aylık bebeği bulunan Emre Tanrıverdi ile teyzesinin oğlu Hakan Akmut olduğunu tespit etti. Kuzenlerin alacaklı bulunan bir kişiyle buluşmak için otomobili yakınlarından emanet olarak aldıkları ortaya çıktı. Soruşturma derinleştirilince, kuzenlere borcu olan kişinin güvenlik görevlisi Ersin B. olduğu belirlendi. MOBESE görüntülerinde de kaçan saldırganın üzerinde güvenlik görevlilerin giydiği mont olduğu tespit edildi.

        'KARINI ALIRIZ'

        Polis, çifte cinayetten 4 saat sona Ersin B.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Ersin B. ifadesinde "Benden 25 bin lira alacakları vardı. Daha önce 15 binini ödemiştim. Kalan 10 bin için iki gün süre verdiler. 'Vermezsen karını alırız' dediler. Öfkelenerek ateş ettim" dedi.

        İNTİHAR EDECEKTİ

        Ersin B.'nin evinde yapılan aramada 5 sayfalık bir intihar mektubu bulundu. Zanlının mektupla ilgili olarak da "Yakalanmasaydım beş dakika içerisinde intihar edecektim" dediği öğrenildi.

        Yakalanan şüphelinin 27 yaşındaki Ersin B. olduğu belirtildi. Cinayetlerin alacak verecek meselesi yüzünden işlendiği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa