Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Dündar ve Gül hakkındaki iddianame kabul edildi

        CEYLAN SEVER/ İSTANBUL

        Hatay ve Adana'da durdurulan MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlananiddianamede 1'er kez ağırlaştırışmış müebbet, 1'er kez müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmuştu. Mahkeme de 15 günlük sürenin ardından dün iddianameyi kabul etti.

        TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA...

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tensip kararında Can Dündar ve Erdem Gül hakkında 'mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin varlığına işaret eden somut kanıtlar bulunması ile sanıklara yüklenen 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçunun katalog suçlardan olması,kaçma şüphesinin varlığı, cezanın alt ve üst sınırı, tutuklama tedbirinin Anayasa ve AİHM karar ve içtihatları bağlamında orantılı ve ölçülü oluşu, savunmalarının alınmamış olması ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçeleriyle' tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        BİRLEŞTİRME TALEBİ DEĞERLENDİRİLECEK

        Mahkeme, oturumların gizli ve kapalı yapılması ile dosyanın Selam Tevhid'te Kumpas davasıyla birleştirilmesi yönündeki taleplerin duruşmada değerlendirilmesine karar verildi.

        AYDINLIK GAZETESİNİN NÜSHASINI İSTEDİ

        Tanıklar Emre Erciş ve Bayram Kaya hakkında zorla getirme emri çıkarılmasına da karar veren mahkeme müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vekilleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı'na duruşma tarihi ve saatini bildirir davetiye çıkarılmasını da karara bağladı. Mahkeme, ilk duruşma tarihini ise 25 Mart 2016 olarak belirledi.

        Mahkeme ayrıca Aydınlık Gazetesi'nin ‘MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlandığı 21 Ocak 2014 tarihli nüshasının istenmesine de karar verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa