Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taksici cinayeti zanlısı ehliyet almak için parmak izi verince yakalandı!

        Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde 2005 yılında cinayete kurban giden taksici 61 yaşındaki Hüseyin Aydemir'i öldürdüğü iddia edilen 45 yaşındaki Muhiddin Doğan, Emniyet Müdürlüğüne ehliyet almak için başvuru yapınca, parmak izinden yakalandı.

        Bandırma İlçesi'nde şehirlerarası otobüs terminali yakınında bulunan durakta taksicilik yapan Hüseyin Aydemir, 25 Temmuz 2005 günü 10 T 2298 plakalı aracına müşteri olarak binen bir kişi tarafından kent merkezinden 15 kilometre uzaklıktaki Doğruca Mahallesi virajında bıçaklanarak öldürüldü. Olay sonrasında özel ekip oluşturan Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı, şüpheli olarak Muhiddin Doğan'ı tesbit etti. Doğan'a ulaşamayan jandarma, cinayetin işlendiği tüm delil ve parmak izlerini Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ile paylaştı.

        SUÇ ORTAĞI DA VARMIŞ

        Muhiddin Doğan, 22 Ocak 2016'da Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ehliyet almak için müracaat etti. Muhiddin Doğan'ın parmak izini alan polis daha sonra Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak parmak izlerinin 2005 yılında Bandırma'nın Doğruca Mahallesinde meydana gelen taksici Hüseyin Aydemir cinayetindeki parmak izleriyle örtüştüğünü bildirdi.

        Bunun üzerine Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Muhiddin Doğan'ı, Erdek İlçesi'ne bağlı Karşıyaka Mahallesi'ndeki evinde yakaladı. İfadesinde suçu kabul eden Muhiddin Doğan cinayeti arkadaşı Mehmet Turan ile birlikte işlediğini, Turan'ın başka bir suç nedeniyle Bandırma Açık Cezaevi'nde olduğunu söyledi.

        Sorgulaması tamamlanan Muhiddin Doğan, 'Kasten adam öldürmek' suçundan adliyeye çıkartıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa