Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 1 milyon lira gasp ettiler, son anda yakalandılar

        İstanbul'da gerçekleşen hırsızlıkların ilki 25 Ağustos'ta Sirkeci'deki gar otoparkında gerçekleşti. İddiaya göre, bankadan 10 bin TL ile 13 bin dolar para çeken para nakil kuryesi, otomobiline binmek isterken bir kişinin uyarması üzerine lastiğinin patlak olduğunu fark etti. Lastikle ilgilendiği sırada, diğer bir kişi de aracın içindeki çantada bulunan parayı alarak olay yerinden uzaklaştı. Diğer olay ise Şişli Halaskargazi Cadesi üzerinde meydana geldi. Bu olayda ise para nakil kuryesi, bankadan çektiği 571 bin TL ile 150 bin doları alarak motosikletine yöneldi. Kendisini takip eden kişiler kuryenin motosikletini çalıştıracağı sırada, önce eline vurarak anahtarını düşürdü. Yere anahtarını almak için eğilen kuryenin eline basan hırsızlar, ardından para dolu çantayı alarak olay yerinden uzaklaştı.

        HER İKİ OLAY GÜVENLİK KAMERASINDA

        Yaşanan her iki olay güvenlik kameralarına yansıdı. İlk olayda aracın lastiğinin patlak olduğu kuryeye söylenilyor. Kuryenin de aracın lastiğine baktığı görülüyor. Diğer olayda ise motosikletin araçların arasına park edildiği anlaşılıyor. Hırsızların parayı nasıl aldıkları görülmüyor. Ancak bir hırsızın eğilip kalktıktan sonra çantayı sırtına alarak diğer hırsızla birlikte olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor.

        UÇAĞA BİNERKEN YAKALANDILAR

        Yaşanan hırsızlık olaylarının ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu şüphelilerin eşkallerini belirleyerek, tüm birimlere gönderdi. 28 Ağustos günü eşkallere uyan iki kişinin Atatürk Havalimanı'nda oldukları bilgisine ulaşan ekipler, operasyon düzenledi. İki şüpheli Fransa uçağına binmek üzereyken çaldıkları paralarla birlikte yakalandı. Ancak çantalarından 450 bin TL tutarında döviz ele geçirildi.

        AZ YER KAPLASIN DİYE TL'Yİ DÖVİZE ÇEVİRMİŞLER

        Kolombiyalı oldukları anlaşılan Y.D.J.M (45) ile J.P.T.R(33) isimli şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan sorguda paranın diğer kısmının nerde olduğu konusunda net bir bilgi vermedikleri öğrenilen şüphelilerin, çaldıkları paranın, bavulda daha az yer kaplasın diye dövize çevirdikleri belirtildi. Dün adliyeye sevk edilen iki Kolombiyalı "Yağma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sergilenen paraların sahiplerine teslim edileceği, geri kalan kısmının bulunmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa