Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Florya’da köpekbalığı besleme seansı

        Aslı ÖZTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Akvaryum, dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, temalı alanları ve bin metrekarelik yağmur ormanı ile dünyanın sayılı akvaryumlarından biri... Karadeniz’den başlayıp Pasifik’e kadar uzanan 1.2 kilometre uzunluğundaki, özel temalı gezi güzergâhında yaklaşık olarak 1.500 çeşit, toplam 17 bin adet deniz ve kara canlısı yaşıyor. Geri kalan teknik özellikleri, ambiansı ve şovları da burayı bir cazibe merkezi haline getiriyor.

        HER BALIĞA ÖZEL MÖNÜ

        Akvaryum açıldığı ilk günden beri popüler bir mekândı. Ancak balık besleme seanslarının görsel bir şova dönüşmesinden bu yana ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Akvaryumdaki her cins balık, kurbağa, örümcek, yılan ve kapibaralar doğal yeme alışkanlıklarına göre, uzman kişiler tarafından besleniyor. Yemekler hayvanların dondurulmuş yiyeceklerinin bulunduğu bir mutfakta, her birinin cinsine, ağız yapısına ve kilosuna uygun olarak dilinlenip karıştırılıyor. Balıkların hemen hepsi için midye, karides, kalamar ve bunların yanında onların ihtiyaçlarını karşılayacak besin değerini içeren balıklar kullanılıyor. Her birinin beslenme kapları numaralı ve ayrı.

        3 PROFESYONEL DALGIÇ

        Küçük tanklardaki balıkların beslenmesi dışarıdan yapılıyor. Dolayısıyla evdeki akvaryuma yem atmaktan pek bir farkı yok. Ancak ana tanktaki hemşire köpekbalıkları, vatozlar ve orfozların beslenmesi tam bir şölen. 3 profesyonel dalgıç tarafından gerçekleştirilen bu besleme seansları yoğun ilgi görüyor. Aktivite sabah saatlerinde gerçekleşmesine rağmen özellikle yabancı turistler tarafından çok seviliyor.

        Bir diğer ilgi gören besleme seansı ise piranalarınki. Bu yırtıcı balıkların coşkulu besleme törenini seyretmek için sürekli gelenler bile var.

        Beslenme saati...

        İstanbul Akvaryum’un ana tankında yer alan hemşire köpekbalıkları, vatozlar, orfozlar ve diğer canlıların beslenmesi pazartesi günleri hariç her gün saat 11.00’de Panama tünelinin önünde heyecanla izleyicileriyle buluşuyor. Yine ana tankta yer alan kum kaplanı köpekbalıklarının beslemesi çarşamba ve pazar günleri saat 14.30’da gerçekleştirilirken, Amazon Yağmur Ormanları’nda yer alan caiman timsahları ise cumartesi günleri saat 16.00’da uzun ve sağlıklı bir yaşam için besleniyorlar.

        Maskot kapibara

        İstanbul Akvaryum’un kendi içinde popüler olan canlıları da var. Bunlardan ilki, maalesef ön ayakları olmayan caretta. Akvaryum bu carettayı evlat edinmiş ve onun yaşam kalitesini korumaya çalışıyor. Diğer maskotlar ise dünyanın en büyük kemirgenlerinden kabul edilen kapibaralar. Anne-kız baş başa hayatını sürdüren bu iki kapibara akvaryumun yağmur ormanları temalı kısmında yaşıyor. Özellikle bakıcılarının ellerinden mısır yedikleri anlar seyirci sayısı hayli artıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa