Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargıtay’dan ‘bakır leğen’e silah kararı

        Fevzi ÇAKIR / HABERTÜRK

        Leğenin, silah gibi kullanılabileceğinin vurgulandığı Yargıtay kararında, “Eylemin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 6/1-f4 maddesi kapsamında silahla gerçekleştirildiği, bu nedenle TCK’nın silahla yaralama suçu kapsamında olduğu anlaşıldığından sanığın cezalandırılması gerekirdi” denildi.

        Yargıtay’ın kararına konu olay 2014 yılında Antalya’da yaşandı. F.B., bir süredir aralarında husumet bulunan komşusu E.A. ile tartışmaya başladı. LEĞENLE VURDU Tartışmanın büyümesi üzerine F.B. evinin bahçesinde bulunan bakır leğeni alarak E.A.’nın kafasına vurdu. Kafası yarılan E.A. hastanede tedavi altına alınırken, F.B. ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü. F.B., ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. SAVCI İTİRAZ ETTİ Antalya 6. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sırasında E.A. şikâyetinden vazgeçti. Bu gelişme üzerine mahkeme, kamu davasının da düşürülmesine karar verdi.

        Bu karara Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz edince dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, verdiği kararda, “Mağduru leğenle yaralayan sanığın eylemini, Türk Ceza Kanunu’nun 6/1-f-4 maddesi kapsamında silahla gerçekleştirdiği, bu itibarla sanığın usulüne uygun sorgusu yapılıp savunması saptanarak hüküm kurulması gerektiği gözetilmelidir” denildi. Bu karar uyarınca sanık F.B.’nin yeniden yapılacak yargılamada 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması gündeme gelebilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa