Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP seçim kampanyasında tasarrufa gitti

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinde aday olmak için nabız yoklayan bürokratlara, “Riske girerek istifa etmeyin çünkü listeler çok değişmeyecek” mesajını verdi. Kampanya döneminde 35 ilde miting yapmayı planlayan CHP Lideri, bazı illere “doğrudan temas” adı altında ziyaretlerde bulunacak. CHP’de seçim kampanyasının, partide oluşturulan uzman bir ekip tarafından yürütülmesi planlanıyor.

        7 Haziran seçimlerinden önce, istifa etmeyi planlayan bürokratlara ve kamu çalışanlarına, “Önseçimi göze alan istifa etsin” resti çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinde aday olmayı planlayan ve 31 Ağustos saat 17.00’ye kadar istifa etmesi gereken kamu çalışanları için yine benzer bir çağrı yaptı. Kendisine ulaşarak aday olmayı planlayan bürokratlara Kılıçdaroğlu’nun, “Riske girerek istifa etmeyin. Çünkü 7 Haziran seçimlerinden önce yapılan önseçim sonuçlarına bağlı kalarak listeleri hazırlayacağız. Listeler çok değişmeyecek” telkininde bulunduğu öğrenildi.

        OTOBÜS TERCİH EDİLECEK

        Erken seçim için daha Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından karar alınmadan çalışmaları başlatan CHP’de, partinin kullanacağı “ana slogan” ve “seçim bildirgesi” dışındaki hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Hazine yardımı yapılmadığı için kaynak sıkıntısı yaşayan CHP, bazı kalemlerde tasarruf yapacak.

        7 Haziran seçimlerinde mitinglere uçakla giden Kılıçdaroğlu için yine Türk Hava Kurumu’ndan (THK) uçak kiralandı. Ancak masrafların kısılmasını isteyen CHP Lideri, uçak yerine daha çok seçim otobüsü ile seyahat edeceğini kurmaylarına bildirdi. 7 Haziran seçimlerinde yaklaşık 60 ilde miting yapan Kılıçdaroğlu’nun, 1 Kasım seçimlerinde zaman darlığı nedeniyle 35 ilde miting yapması, bazı illere ise “doğrudan temas” adı altında, ilçeleri de kapsayan ziyaretlerde bulunması bekleniyor.

        KAMPANYA EKİBİ HAZIR

        7 Haziran seçimlerinde ünlü reklamcı Ali Taran ile çalışan CHP’nin, bu kez partinin kuracağı, propaganda konusunda uzman bir ekiple çalışma ihtimali güçlendi. Ali Taran ile çalışma ihtimalinin düşük olduğu, kesin kararın Kılıçdaroğlu tarafından verileceği öğrenildi.

        BAŞVURULAR PAZARTESİ BAŞLIYOR

        CHP’de önseçim yapılan illerde listelerin çok değişmesi beklenmiyor. Milletvekili adaylık başvuruları 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 7 Eylül’de sona erecek. Adaylık başvurusunda bulunan kadın ve gençlerden 2 bin 500 TL, diğer aday adaylarından ise 5 bin TL ücret alınacak. Engelli adaylardan ise para alınmayacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa