Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP heyeti Hakkari’de incelemelerde bulundu

        Hakkari’ye gelen eski Kültür Bakanı ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki heyet, CHP Hakkari İl Teşkilatı binası önünde CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Valilik ve belediye ziyaretinin ardından parti binasında sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya gelen Fikri Sağlar, il ve ilçelerde yaşananlarla ilgili sivil toplum örgütleri temsilcilerinden bilgi aldı. Toplantı sırasında ise silah sesleri yükseldi.

        CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, valilik, kaymakamlık, STK temsilcileri ve esnaflarla son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi. Sağlar, “Aslında bizim burada bulunmamız duyarlılığımızın bir göstergesidir. Bizim burada olduğumuzun nedeni de budur. 15 yıl boyunca Türkiye farklı noktalara kadar gitti. Şimdi hep birlikte bütün demokrasi güçlerinin ülkeye, insan haklarına, bireysel ve toplumsal haklara, özgürlüklere, eşit inanan herkesin mücadele etmesi gerektiği bir dönemdeyiz. 6 Haziran'a kadar böyle bir şey yoktu. Ama 7 Haziran seçimlerinde ancak Recep Tayyip Erdoğan kaçak sarayında başkan olamadı ve onun partisi iktidar olamadığı için 8 Haziran’dan itibaren Türkiye’yi farklı bir yöne götürüyor” dedi.

        Sağlar, “Biz 1 Kasım'da insan haklarının olduğu, özgürlüklerin olduğu, kanın akmadığı bir dönemin olması için de var gücümüzle demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

        Gelen bir telefon üzerine Berçelan Mahallesi'nde bir vatandaşın yaralandığı ve ambulans istendiği haberi üzerine telefonla yetkilileri arayarak kendini tanıtan Fikri Sağlar olay yerine ambulans gönderilmesini istedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa