Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Tuğrul Türkeş kimdir?

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Başbakan Yardımcılığı görevineMHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, getirildi.

        MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. İktisatçı ve iş adamı Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.

        Türkeş, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

        PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Tuğrul Türkeş, medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaparken, Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

        Türkeş, 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yapan Türkeş, 24. Dönemde de aynı göreve yeniden seçildi.

        İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babası.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa