Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Maket' dolandırıcıları adliyeye sevk edildi

        İstanbul'da dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan bir inşaat firmasının 18 yöneticisi adliyeye sevk edildi.

        Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin iki gün önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve Esenyurt ile Tuzla'da konut projesi hazırlayarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen bir inşaat firmasının 18 yöneticisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Maket üzerinden satışını yaptıkları konutları vatandaşlara teslim etmedikleri, bazı daireleri birden fazla kişiye sattıkları ayrıca kamuoyuna da duyurulan bir inşaat projesinde belediyeye hiç müracaatta bulunmadıkları öne sürülen şüpheliler, Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

        Öte yandan, firmanın televizyon reklamlarında oynayan sanatçı Petek Dinçöz'ün de avukatıyla dün Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek, "bilgi sahibi" sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi.

        Firma sahipleriyle herhangi bir tanışıklığı olmadığını, reklam yüzü olması karşılığında Esenyurt'taki projeden bir daire verilmesi hususunda anlaştıklarını ve ofise gittiğinde maket üzerinden ev satıldığını gördüğünü kaydeden Dinçöz'ün, kendisine verilmesi gereken dairenin teslim edilmediği gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtildi.

        Şirket yöneticilerinden L.B'nin, Bakırköy'deki özel bir hastanede boy uzatma ameliyatı olacağı sırada ekiplerce gözaltına alındığı ortaya çıktı.

        Esenyurt ve Tuzla'da maket üzerinden satışını yaptıkları konutları vatandaşlara teslim etmeyerek, bazı daireleri de birden fazla kişiye satarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen bir inşaat firmasının 18 yöneticisi gözaltına alınmıştı.

        Kamuoyuna duyurdukları bir konut projesinde ise belediyeye hiç müracaatta bulunmadığı tespit edilen firmanın şu ana kadar yaklaşık 800 kişiyi mağdur ettiği ve 50 milyon lirayı aşkın haksız kazanç sağladığı öne sürülmüştü.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa