Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çiçekçi Mehmet için çiçek dağıtıldı

        Eray EROLLU / HABERTÜRK

        İstanbul’da, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz Cumartesi günü, kullandığı lüks otomobil ile yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla aranan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk, 49 gündür yakalanamadı. Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, Öztürk’ün hâlâ yakalanmamasına tepki gösterirken, ağabeyi için çiçek sattığı tezgâhın başında vatandaşlara çiçek ve lokum dağıttı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de aileye destek verdi.

        ‘UYUŞTURUCU TEMİZLİĞİ Mİ YAPIYORLAR?’

        Olayın faili Murathan Öztürk’ün 49 gündür firarda olduğunu anımsatan Cengiz Kaya, “Olayın ilk başlarında emniyet iki defa evlerine arama kararı talep ediyor ve bu talepler reddediliyor. Kabul edilseydi belki de şu an yakalanmış olacaktı. Bugüne kadar gerek avukatı, gerekse ailesi hep bir oyalama, hep bir dalga geçme, hep şımarıkça tavırlar içinde bulundular. ‘Yakında teslim olacak, birkaç güne teslim olacak, toparlanmasını bekliyoruz, perşembeye, cumaya teslim olacak’ diye hep oyaladılar. Demek ki bugüne kadar ailesi ve avukatı tarafından yapılan açıklamalar ya yalan ya da bir şeyleri örtmek için zaman geçiriliyor. Murathan Öztürk neden teslim olmuyor hâlâ, neyi bekliyorlar? Evet alkol tespit edilemeyecek, bunun ispatı artık yok. Acaba uyuşturucu temizliği mi yapılıyor? Aklımıza bu ihtimaller geliyor. Ya da yurtdışına kaçırdılar bunun için mi uğraşıyorlar?” dedi.

        ‘KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMASINI TALEP ETTİK’

        Murathan Öztürk hakkında “Yurtdışına kaçtı” iddiasının da olduğunu ifade eden Kaya, kırmızı bülten çıkarılması için talepte bulunduklarını ancak sonuçlanmadığını belirtti. Kaya, şunları söyledi: “Bugün de olayın unutulmaması için, neden hâlâ yakalanamadığı için bir dikkat çekmek istiyoruz. Bunun yanında olayın en başından itibaren duyarlı davranan insanlara bir teşekkür mahiyetinde çiçek ve lokum dağıttık.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa