Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İki gencin polise ‘çorba parası’ teklifine 12’şer yıl hapis istemi

        Hayati ARIGAN / HABERTÜRK

        İstanbul’da alkollü ve ehliyetsiz yakalanan iki arkadaşın rüşvet teklifi trafik polislerinin yaka kameralarına takıldı. “Devlet sana kaç lira veriyor?”, “Al çorba parası”, “Sen genç olmadın mı?”, “Ver ayağını öpeyim” gibi teklif ve yalvarmalarla ceza yazılmaması için polisle diyaloğa giren iki kişiye ‘rüşvet almak ve vermek’ suçundan 12’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Haliç bölgesinde 3 Nisan’da rutin uygulama yapan trafik ekipleri, sürücüsü E.A.’nın olduğu otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat isteyen polise, E.A. ehliyet ve kimliğinin üzerinde bulunmadığını söyledi. Araçlarından inen sürücü E.A. ve arkadaşı polislerden kendilerini idare etmelerini istedi.

        POLİSE RÜŞVET TEKLİFİ

        Polise kimlik vermeyen ve alkolmetre cihazını üflemeyen E.A. ve arkadaşı, “Al çorba parası”, “Yol ver gidelim”, “Sen genç olmadın mı?” gibi ifadelerle polisle diyaloğa girdi. Polisler, yaka kameralarını açarak “Konuşmalarımız kayıt altında” uyarısında bulundu. E.A. cebinden çıkardığı 150 TL’yi trafik polisinin ceza makbuzunun arasına sıkıştırdı. Rüşvet parasını geri almasını isteyen polisin uyarılarını dikkate almayan ikili, bu kez rüşvetin miktarını artırmaya çalıştı. Amaçlarına ulaşamaya ikili, daha sonra cezanın düşürülmesini istedi. E.A. “Kuran, kitap, Allah hakkı için... Abi elini, ayağını öpeyim. Ver ayağını öpeyim. Bak ananın, babanın hayrı için, seni okutan ananın, babanın hayrı için” diyerek ısrar etti.

        ÖNCE CEZA, SONRA DAVA

        Görev yaptırmama girişiminde bulunan E.A. ve N.Ç. için trafik ekipleri, asayiş polisini çağırdı. Asayiş ekipleri yaptığı üst aramasında E.A.’nın kimliğinin üzerinde olduğunu belirledi. E.A. için alkollü araç kullanmak ve ehliyet bulundurmamaktan ceza kesildi. Cezanın kesilmesi üzerine bu kez ikili iddiaya göre polislere hakaret etti. Haklarında yasal işlem başlatılan E.A. ve N.Ç., savcılık ifadelerinde rüşvet teklif etmediklerini, cezanın karşılığını verdiklerini ileri sürdü. Savcılık, görüntüleri bilirkişiye incelettikten sonra E.A. ve N.Ç. hakkında ‘rüşvet’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

        İŞTE O DİYALOGDAN BİR BÖLÜM

        N.Ç.: Abi bizi bir yolcu et gidelim. Kurban olayım ya bizi niye böyle sıkıyorsun abi, sen de genç adamsın. Hiç eğlenmedin mi?

        P.M.: Üfleme alabilir miyim...

        N.Ç.: Ya bir iyilik yap n’olursun ya.

        E.A.: Ne yaptım abi, adam mı öldürdüm?

        P.M.: Evrakların yok, isim yok.

        E.A.: Abi gençsiniz, alın çorba için. (Bu sırada E.A. ceza makbuzunun içine 150 TL koyuyor. Polis parayı geri almasını isteyerek, işlem yapacağını söylüyor.) (E.A. “Sen kaç yaşındasın?” diyerek parayı geri alıyor. Sonunda alkolmetre cihazını üflüyor.)

        E.A.: Abi ver ruhsatımızı gidelim.

        P.M.: 97 promil, ehliyetin alınacak.

        N.Ç.: İnsanız ya, insanın bir hatası olur.

        E.A.: 97 promil bi şey değil abi. 2-3 bira içtim.

        E.A.: Ufak bi şey kes de gidelim.

        P.M.: Ben üfleme aldım işlemi yapacağım.

        N.Ç.: Ne işlemini yapacan abi, o kadar yalvardık sana.

        E.A.: Emanet araba aldım, eğlenmeye gittim. Yalvarıyorum, kurban olayımmm.... (Bu sırada polise para vermek isterler.)

        P.M.: “Al onları” demedim mi?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa