Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan Yüksekova iddialarına yalanlama

        İçişleri Bakanlığı'ndan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bazı haber ve internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan asılsız iddialar üzerine açıklama yapıldı.

        Bir vatandaşa ait üç katlı eve, güvenlik kuvvetlerince atılan roketatarın isabet etmesi sonucu yandığı, operasyonlar esnasında vatandaşların da yaralandığına dair yayınlanan haberlerin tamamen asılsız olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Bahse konu 3 katlı evin bölücü terör örgütü mensuplarınca atılan roketatar sonucu yandığı tespit edilmiştir. Operasyonlar sırasında güvenlik kuvvetlerimizce roketatar kullanılmamaktadır. Bu yöndeki iddialar tamamen asılsız, yalan ve kara propagandanın bir örneğidir. Operasyonlar esnasında herhangi bir sivil can kaybı olmamış ve yaralanma yönünde Hakkari Valiliğine ve Yüksekova Kaymakamlığına herhangi bir müracaat vaki olmamıştır."

        Kamuoyunun bu tür asılsız iddialara itibar etmemesi istenen açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlere karşı yapılan operasyonlarda, güvenlik kuvvetlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından önemli bir kısmı etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kazılan hendekler kapatılmış, bombalı tuzaklamalar temizlenmiş ve yoldaki bariyerler kaldırılmıştır."

        Bu arada söz konusu operasyonlarda, 3 adet AK-47 marka uzun namlulu silah, 4 adet AK-47 marka silaha ait şarjör, 127 adet AK-47 marka silaha ait fişek , 3 RPG-7 mühimmatı, 3 roket sevk fişeği ele geçirildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa