Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sümeyye Erdoğan'a hakaret eden kişi serbest

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen inşaat mühendisi, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, ''hakaret'' suçundan gözaltına alınan inşaat mühendisi Osman Ç'nin (30) savcılık tarafından ifadesi alındı.

        Savcılık, şüpheliyi, "alenen birden fazla kez hakaret suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini varlığını gösteren olguların bulunması ve Türk örf, adet, gelenek ve göreneklerine göre bu tarz ahlaka ve kişilerin değer, inançlarına aykırı fiillerin mağdur ve yakınlarında telafisi imkansız manevi çöküntülere sebebiyet vermesi" unsurlarını göz önünde bulundurarak, ''sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret'' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

        "YAPTIĞIM ŞEYDEN PİŞMANIM"

        Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren şüpheli Osman Ç, ''Hakareti kabul ediyorum. O gün biraz alkollüydüm. Twitter'da geziyordum. Şehit haberleriyle karşılaştım. Sümeyye Hanım ve babası hakkında atılmış tweetleri gördüm. Onlardan etkilenerek dolduruşa geldim. Yaptığım şeyden pişmanım'' dedi.

        Hakimlik, şüpheli hakkındaki soruşturmanın tutuksuz yürütülmesine karar verdi. Hakimlik, şüpheliyi adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakılmasına hükmetti.

        Adli kontrol hükümleri kapsamında şüphelinin her gün karakola giderek imza atmasına ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa