Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ayvalık'ta gezi teknesi yandı

        Nilgün KAYA/AYVALIK

        Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Sarımsaklı Plajı Oteller bölgesi önünde bir tur teknesi denizin ortasında yandı. Yüzlerce kişinin önünde kısa sürede küle dönen tekneden geriye sadece iskeleti kaldı.

        Oktay Sarp'a ait Doğanay isimli tur teknesinde saat 14.30'da yangın çıktı. Oteller bölgesi ön tarafında denizde bulunan tekne, aniden başlayan yangın sonrası denizin ortasında yandı. Tekne kısa sürede küle dönerken, tekneden geriye sadece iskele bölümü kaldı. Teknenin boş olması nedeniyle olası bir facia yaşanmadı.

        İTFAİYE ARAÇLARI KUMA GİRMEDİ, HORTUM BAŞKA TEKNE ÜZERİNDEN UZATILIP YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ

        Yangına müdahale eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, araçlarını kuma sokamayınca sıkıntı yaşandı. İtfaiye aracından uzatılan hortum bir tekne aracılığıyla denizde yanmakta olan tekneye uzatılarak söndürme çalışmaları güçlükle gerçekleştirildi. Yangının elektrik kontağı nedeniyle çıktığı ihtimali üzerinde durulurken, İlçe Jandarma Komutanlığı çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı.

        3 YIL ÖNCEKİ YANGINDA 100 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

        2012 yılında da Sarımsaklı'da faaliyet gösteren bir tur teknesinde yangın çıkmış, tur sırasında çıkan yangında 100 kişi ölümden dönmüştü. Yangınların ardından Ayvalık'ta her gün binlerce kişiyi gezdiren tekneler için denetimler sıklaştırılırken, ilçede bir deniz itfaiyesi oluşturulması ve ilk müdahale için bir söndürme teknesinin gerekliliği tartışılmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa