Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'daki balıkçılar yeni sezona hazır

        İstanbul'daki balıkçılar, av yasağının biteceği 1 Eylül öncesinde yeni sezon için son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

        Rumeli Feneri'ndeki balıkçılar, av yasağının sona ermesine günler kala yırtılan ağlarını yeniden örüyor, teknelerinin motor, mekanik eksikliklerini tamamlıyor ve teknelerinin iç ve dış yüzeyini boyayarak yeni sezon için hazır hale getiriyor.

        Balıkçı Tayfur Şafak, yaptığı açıklamada sezon için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Balıkçıların aslında denize açılmak için her zaman hazır olduğunu belirten Şafak, "7-24 çalışıyoruz zaten. Ağlarımızı düzenli tamir ediyoruz. devamlı çalışıyoruz. Bu süreçte teknelerimizin bakımlarını yaptık ve eksikleri tamamladık" dedi.

        Yeni sezondan umutlu olduklarını ifade eden Şafak, "Nasibimizi veren Allah. Hamsinin bol olacağını düşünüyorum. Palamut ve istavrit gibi Karadeniz balıklarının bol olacağını düşünüyorum" dedi.

        Şafak, hamsinin kilosunun bu sene 10 liranın altına inmesinin zor olduğu ifade etti.

        Balıkçı Orhan Menekşe, 1 Eylül için son hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını kaydetti. Balıkçılığın zor bir meslek olduğunu ve dinlenme imkanı bulamadıklarına dikkati çeken Menekşe, "Teknemizin boyasını tamamladık. Güvertenin işlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Makine işlemlerini bitirdik. Yırtılan ağları ördük. Boş durmak yok. Ölene kadar çalışacaksınız" ifadelerini kullandı.

        Geçen sezonun aksine bu yıl balığının biraz daha bol olacağının tahmin ettiklerini dile getiren Menekşe de balık türlerinden palamut, çinekop, hamsi, istavrit ve hamsinin çok olacağını vurguladı.

        Menekşe, getirilen mesafe ve derinlik sınırlaması nedeniyle balıkçıların sezonda dahi yeteri kadar balık avlayamadıklarını da söyledi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa