Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İlk TEOG nakillerinde 100 bin öğrenci yer değiştirdi

        HABERTÜRK

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmelerinde üç kez gerçekleştirilecek nakil uygulamasının ilk sonuçlarını açıkladı. İlk nakillerde 101 bin 12 öğrenci tercihleri kapsamında başka bir okula yerleşti. Nakillerde ikinci tur ise dün başladı. Geçtiğimiz 14 Ağustos’ta açıklanan TEOG yerleştirme sonuçlarına göre puanı hesaplanan 1 milyon 288 bin 315 öğrenciden 1 milyon 108 bin 182’si tercih yaptı. 1 milyon 36 bin 809’u ise tercih yaptıkları 25 okuldan birine yerleşti. 71 bin 373 öğrenci ise tercihlerinden birine yerleşemediği için otomatikman açık liseye kaydedildi. 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan nakil uygulamasına 434 bin 615 öğrenci başvurdu. Bu öğrencilerden 101 bin 12’sinin tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri gerçekleştirildi.

        21 BİN ÖĞRENCİ AÇIK LİSEDEN ÇIKTI

        Daha önceden tercihleri arasında örgün liseye yerleşmiş olanlardan yer değişikliği gerçekleşen öğrenci sayısı 80 bin 154 oldu. İlk yerleştirmede tercihlerinden birine yerleşemediği için açık öğretime kaydedilen öğrencilerden nakil başvurusu yapıp yerleşen öğrenci sayısı da 20 bin 858. Bu öğrenciler açık liseden örgün eğitime geçti.

        230 BİN BOŞ KONTENJAN

        İlk yerleştirmede yaklaşık 249 bin olan boş kontenjan ise nakil uygulamasının ardından 230 bine düştü. Ancak bu kontenjanların hangi okul türlerinde olduğu belli değil.

        NAKİLLERDE İKİNCİ TUR BAŞLADI YERLEŞTİRİLDİĞİ

        okuldan memnun olmayan ve açık liseye otomatikman kaydı yapılanlar ile özel okuldan devlete geçmek isteyen öğrencilerin katılacağı nakil uygulamasında ikinci tur dün başladı. Tercihler 28 Ağustos’a kadar sürecek. Sonuçlar 31 Ağustos’ta açıklanacak. Son nakil başvuruları 31 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında alınacak, sonuçları da 7 Eylül’de duyurulacak.

        İşte nakillerle ilgili ayrıntılar:

        KAYDINIZ OTOMATİK SİLİNECEK: Nakil uygulamasının tümüne katılabilir ve her defasında 3 okul seçebilirsiniz. Her nakil döneminde bir okula yerleştiğinizde önceki okulunuzdaki kaydınız otomatik olarak değişecek ve yeni yerleştiğiniz okula geçecek.

        GERİ DÖNÜŞ YOK: Nakil uygulamasında bir okula yerleşen ama memnun olmayıp tekrar eski okuluna gitmek isteyen yine nakillere katılıp bu okulu tercih ederek şansını deneyebilir.

        BOŞ KONTENJAN ÖNEMLİ DEĞİL: Okulda boş kontenjan görünmese de tercih yapabileceksiniz. Tercih listenizi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaksınız.

        PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ: Nakil yerleştirmelerinde taban puan aranmıyor. Öğrenciler puan üstünlüğüne göre yerleştiriliyor.

        İL SINIRLAMASI YOK: Nakillerde il, ilçe ve okul türü sınırlaması yok.

        ÖZEL OKULDAN DEVLETE: Aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı özel okullardan da devlet liselerine yapılacak nakil uygulamasına katılabilirsiniz. Bunun için tercih listesini hazırlamanız gerekiyor. Ama devletten özel okula geçecekseniz tercih listesi yapmanız gerekmiyor. Okulun açıkladığı puanı tutturmanız ve okulda boş kontenjan olması yeterli.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa