Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edremit Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin tutuklandı

        Anayasal düzeni bozmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Edremit Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Edremit Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin ile belediye çalışanı S.S'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarılan Çetin ve S.S, cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Belediye Başkanı Çetin anayasal düzeni bozmaya çalıştığı iddiasıyla TCK'nın 302. maddesi gereği "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklandı, S.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        14 Ağustos'ta sözde "öz yönetim" kararı ilan eden Edremit Belediye Başkanı Çetin ile açıklamayı basın kuruluşlarına servis eden belediye çalışanı hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, Çetin ve S.S, sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa