Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'deki son depremler korkuttu

        Adana, Hakkari, Yalova dolaylarında gerçekleşen en son depremler paniğe neden oldu. 23 Ağustos'ta gerçekleşen ve 24 Ağustos'ta da devam eden sarsıntılar herhangi bir can kaybına yol açmadı. Kandilli Rasathanesi son depremler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        23 Ağustos'ta Adana'da hissedilen deprem, vatandaşların endişelenmelerine neden oldu. Depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre depremin şiddetinin 2.6 olduğu öğrenildi. Yetkililer oluşan bu depremde can ve mal kaybı olmadığını belirtti. 24 Ağustos'ta, sabah saatlerinde yalova'da hissedilen sarsıntı, bu kez de Yalovalılara panik yaşattı. Rasathane'den alınan bilgilere göre 05.12'de 2.0, 06.30'da 2.0 ve 06.35'te 1.6 şiddetli sarsıntılar vatandaşları endişelendirmeye yetti. Yalova'daki depremin merkezi üssünün Ortaburun-Çınarcık olduğu öğrenildi.

        VAN VE HAKKARİ'DE 50 DAKİKA ARALIKLARLA GERÇEKLEŞTİ

        Van ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 50 dakika arayla 2 deprem meydana geldi. Can ve mal kaybına yol açmayan depremler hissedildiği bölgelerde kısa süreli endişeye neden oldu.

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki deprem saat 21.44'te meydana geldi. Merkez üssü Şemdinli'nin Anadağ Köyü olan depremin büyüklüğü Richter ölçeğine göre 3.9 olarak kaydedildi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Şemdinli ilçe merkezi ve çevre köylerde de hissedildi.

        Van'daki deprem ise saat 22.34'te meydana geldi. Merkez üssü Van Gölü olan ve Richter ölçeğine göre 2.7 büyüklüğündeki deprem yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremlerde can ve mal kaybı olmadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa