Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Şehit oğlumun acısını yaşarken ikiye katlandı’

        Hasan ATMACA / GAZETE HABERTÜRK

        HAKKÂRİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 14 Ağustos’ta Efeler Taburu’ndan şehit olan 3 askerden Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın (24) Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde yaşayan ailesi, dolandırıcı şokuyla sarsıldı. Şehitlerini toprağa verdikten 5 gün sonra geçen perşembe günü Yılmaz F. adlı kişi, “Oğlunuzun bölük komutanıyım” diyerek aileye taziye ziyaretine gitti. Aile, bağırlarına bastığı kendisini yüzbaşı olarak tanıtan Yılmaz F.’yi, 2 gün ağırladı. Şehidin gerçek asker arkadaşlarının eve gelmesiyle durum anlaşıldı. Jandarmanın gözaltına aldığı Yılmaz F., sabıkası olmadığı, yemek ve kalacak yer dışında kimseden para istemediği için savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        ‘YARAM VAR DEDİ, OMZU BANDAJLIYDI’

        Acılı baba Hüseyin Taş, yaşadıklarını HABERTÜRK’e anlattı: “Otogardan araçla aldırdık, Urfa’da kahvaltı yaptırdık. Taziye için eve gelince kendisine sarıldım, bana ‘Yaram var’ dedi. Omzunda bandaj vardı. Oğlumun komutanı olduğunu, çatışmaya beraber girdiklerini, hafif yaralı kurtulduğunu anlattı. Van’da tedavi görürken bir şekilde kaçtığını, tekrar çatışma bölgesine gidip orada teröristlerden birini öldürdüğünü söyledi. Asker hastanesinden 1 aylık rapor verildiğini, memleketine gitmeden bize uğradığını söyledi.”

        Baba Taş, ertesi gün oğlunun gerçek asker arkadaşları gelince gerçeğin ortaya çıktığını ifade etti. Taş, “Ben komutandan söz edince askerler ‘Bizim bir tane komutanımız vardı, o da İbrahim’le şehit oldu’ dediler. Ben de ‘Tamam o zaman, şimdi geldiğinde tanımıyorsanız hiç sesinizi çıkarmayın’ dedim. Dolandırıcı geldiğinde tedirgin ve panikti. Hatta taziye evinde bulunanlar ‘Doktor çağıralım’ dedi. Ben de ‘Yanında askerleri şehit olmuş, kendisi yaralanmış, normaldir’ dedim. Askerler ses çıkarmayınca jandarmayı arayıp teslim ettim. Bu sırada taziye yerinde bulunanlar dolandırıcının üzerine yürüdü, ben engelledim” diye konuştu.

        ‘ANNESİ VE TEYZESİNİ 2 BİN TL DOLANDIRMIŞ’

        “Onu görünce içimiz yanmıştı, tüm kapılarımızı sonuna kadar açtık” diyen acılı baba, “Daha önce ‘Uzman çavuş oldum, ev tutacağım’ diyerek annesini 500, teyzesini de bin 500 lira dolandırmış. Şehit aileleri ‘Oğlunuzun komutanıyım’ diyen kişilerin mutlaka kimliklerini görsünler, emin olunca bağırlarına bassınlar. Dün şehit oğlumun gerçek silah arkadaşı taziyeye geldi. Kimliğine baktıktan sonra taziyesini kabul ettim. Acımız ikiye katlandı” dedi.

        Zanlının omzunda yara olmadığı belirlenirken, şehidin anıtını yaptırma bahanesiyle kentteki devlet protokolünü ve aileyi dolandırmayı planladığı öne sürüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa