Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmit'teki terör yürüyüşünde HDP binasını taşladışar

        TÜRKİYE'nin çeşitli illerinde güvenlik güçlerine yönelik artan terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla İzmit'te toplanan kalabalık, 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşü düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen topluluktan bazıları HDP İl binasına taş, sopa ve pet şişe fırlattı.

        Merkez Bankası önünde toplanan siyasi parti, dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan yaklaşık 5 bin kişi, saat 18.00'de ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Sabri Yalım Parkı'na yürüyün topluluk, sık sık 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez şeklinde sloganlar atarak terörü lanetledi. Gruptan bazı kişiler HDP Kocaeli İl Başkanlığı binasına taş, sopa ve pet şişeler fırlattı.

        HDP binası önünde polisin geniş güvenlik önlemi almasına rağmen bazı vatandaşlar HDP binasında asılı parti bayraklarını indirmek istedi. Polis ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Grup içerisinde bazı vatandaşlar ellerinde sopalar ile HDP binasının bulunduğu kata çıkarak sopayla camlarını kırıp parti bayraklarını sökmeye çalıştı. Topluluk bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa