Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bodrum'da korkutan yangın

        Bodrum'da makilik alanda çıkan ve tarım arazilerine de sıçrayan yangın korkuttu. Evlere 10 metre kadar yaklaşan alevler, havadan ve karadan müdahale ile söndürülürken, 5 hektar tarım, 4 hektar da makilik alan zarar görürken, 60 arı kovanı yandı.

        Bitez'deki bir makilik alanda, bugün saat 15.30 sıralarında atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı sanılan yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yakındaki tarım arazierine de sıçrayan alevlere, ilk olarak çevredeki sitelerde yaşayanlar ve inşaat işçileri kazma, kürek ve kovalarla su sıkarak müdahale etti. Bazı sitelerekilerde bahçelerindeki hortumlarla su sıkarak alevlerin evlerine doğru gelmesine engel olmaya çalıştı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki helikopter, 5 arazöz, 40 orman içisi, ile 5 itfaiye aracı sevk edildi.

        ALEVLER TÜP DEPOSU VE EVLERE YAKLAŞTI

        Rüzgar nedeniyle sık sık yön değiştiren alevlerin zaman zaman evlere ve yakındaki bir tüpgaz deposuna 10 metre kadar yaklaşması yürekleri ağza getirdi. Alevlerin arasında kalan bir tüpün patlaması sonucu etrafa saçılan parçalar söndürme çalışmalarına destek veren vatandaşların önüne düştü. Şans eseri yaralanan olmadı. Alevler, onlarca zeytin ağacı ile 60 arı kovanını küle çevirdi. Yangın 3 saate güçlükle söndürülürken 5 hektar tarım, 4 hektar da makilik alan zarar gördü.

        Söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlardan 48 yaşındaki Ali Fikret, "Bölgedeki şiddetli rüzgar ve otların kuru olması nedeniyle alevlerin 4-5 noktadan hızla yayılması müdahaleyi zorlaştırdı" dedi. Soğutma çalışmalarına bir süre devam edildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa