Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Enerji Bakanı Taner Yıldız: Sen önce 'terörist' diyeceksin

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Kayseri İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, her şey üzerinden siyaset yapılabileceğini ama şehitlerin üzerinden siyaset ve politika yapılamayacağını belirtti.

        Yıldız, "Bundan biz geri durmayacağız, bunun geri dönüşü yok. Ne zaman kendi tabirleriyle 'ama'sız silahlar gömülecek, ne zaman betonlanacak, ne zaman yurt dışına çıkarılacak, ondan sonra bizim onla alakalı cümlelerimiz olur. Bundan sonra lafın, sözün değil, icraatın olması gerektiğini söyledik" dedi.

        Erken seçimde AK Parti'nin önünü kesmek için mücadelelere şimdiden başlandığını ifade eden Yıldız, "Önümüzdeki 4 yılı ilgilendiren önemli bir seçim göründü. Belki de bu seçimde zamanın darlığı, belki de sürenin kısıtlılığından dolayı istenilen oranda kampanya yapılmayabilir. Usulü farklı olabilir ama her ne olursa olsun bizler sandık sandık değerlendirme yaptık" diye konuştu.

        Yıldız, Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, ülkenin geleceğine sahip çıkacaklarını, kimsenin bu ülkeyi boş zannetmemesi ve ülkenin geleceğiyle alakalı tereddüde düşmemesi gerektiğini söyledi.

        "SEN ÖNCE 'TERÖRİST' DİYECEKSİN

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın erken seçim gündeme gelince söylem değiştirdiğini savunan Yıldız, şunları kaydetti:

        "Demirtaş şunu söylüyor 'Amasız silahlarını bıraksın taraflar.' Taraflar kim? Silahlı kuvvetler ile PKK. Bir dakika, sen nasıl aynı kefeye koyuyorsun? Bu ülkenin yetiştirdiği evlatlarını gönderdiği askerle, dağdaki çapulcuyu sen nasıl aynı kefeye koyuyorsun, sen daha dağdaki çapulcuya 'terörist' dememişsin. Sen önce 'terörist' diyeceksin ondan sonra karşımıza gelip konuşacaksın. 'Sazı alma zamanı geldi' diyor belli ki. Kimse bundan sonra senin sazına sözüne güven duymaz. İdeolojik gerekçelerle yanı başında olanların maksatlarını ben bilmem ama milletimizi bunu çok iyi teşhis etti. Hiçbir şekilde ne ağacın ne çimenin ne de çiçeklerin arkasına sığınarak, silahlı fotoğraf verilmez, bu verdiğiniz fotoğrafı da vatandaşımız kabul etmez. Şimdi Kandil diyor ki, 'Gezi ruhuna sahip çıkanlar, bir kısım lümpenler, ey bir kısım iyi niyetliler veya kasıtlı davrananlar, gezi ruhunu canlandırın, PKK'nın eylemleriyle beraber bir sinerji oluşturalım. Kandil'de yediğimiz darbelerin gereğini yapayım.' Bu bir isyana teşviktir. Bugün Gezi Parkı'nın ve Gezi ile alakalı olayların tek başına masum çayır çimen olmadığını o zaman da söylemiştik, şimdi de tekrarlıyoruz."

        PKK'nın silah bıraktığını söylemesine rağmen tekrar silaha başvurduğunu dile getiren Yıldız, "Siz bu ülkede olmayan güveninizi bir kez daha kaybettiniz. O yüzdenPKK artık burada muhatap değildir. PKK silahını yalnızca bırakmayacak, silahları yok edilecektir. Bundan sonra, ülkenin geleceğine herhangi bir kambur bırakılmayacaktır" ifadelerini kullandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa