Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Figen Yüksekdağ: Silahlar sussun işçiler konuşsun

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye toplumunun yeni bir sorun çözme dinamiğine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Bugün biz diyoruz ki bütün silahlar sussun işçiler konuşsun. Emeğin değerini bilenler konuşsun, ama silahlar sussun" dedi.

        Yüksekdağ, Barış Bloku tarafından Cezayir Restoran'da düzenlenen "İşçiler, Emekçiler Barış İstiyor" forumuna katıldı.

        Forumdaki konuşmasında Yüksekdağ, Türkiye'de yaşanacak bir iç savaşın ekonomik ve siyasi krize yol açacağını öne sürerek, "Türkiye toplumunun yeni bir sorun çözme dinamiğine ihtiyacı var. Savaşa karşı, barışı yapma gücüne ihtiyacı var. Yıkan, yok eden siyasete karşı barışı kuran büyüten siyasi çizgiye ihtiyacı var. Bugün biz diyoruz ki, bütün silahlar sussun işçiler konuşsun. Emeğin değerini bilenler konuşsun, ama silahlar sussun" diye konuştu.

        Barışın değerini en iyi işçi ve emekçilerin bildiğini ifade eden Yüksekdağ, 7 Haziran seçimleri sonrasında bütün "Türkiye halkları" için yeniden bir umut doğduğunu anlattı.

        Barışın kıymetini en iyi kendilerinin bildiğini savunan Yüksekdağ, "Biz, barışı feda etmemek için her yerde gecikmeden, bıkmadan, usanmadan barışı nasıl kuracağımıza odaklanmalıyız. Türkiye'de barış kurulacaksa bu, onu en iyi bilen kesimin öncülüğünde kurulacak. Yani işçinin, emekçinin ve üretenlerin öncülüğünde kurulacak. Bunu unutmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        Foruma, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve çok sayıda davetli katıldı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa