Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kirazlı Manastırı'ndaki ayini Bartholomeos yönetti

        Fener Rum Patriği Bartholomeos, Balıkesir'de tarihi Kirazlı Manastırı'nda Hristiyan Ortodokslarca yapılan ayini yönetti.

        Erdek ilçesinde, 1895'te 99 odalı olarak inşa edilen binadan bugüne sadece yüksek duvarlar ve bazı kalıntıların ulaştığı manastırda, Bartholomeos dini kıyafetlerini giydikten sonra ayini başlattı.

        Mübadeleden sonra geçen yıl ilk defa ayinin yapıldığı manastırda konuşan Bartholomeos, manastırın senelik resmi bayramı olan 23 Ağustos'ta bu ayini tekrarlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

        "BARIŞA, BİRLİĞE VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

        Bu mutluluğu mümkün kılan herkese teşekkür eden Bartholomeos, "Bu seneki ayine katılım büyük ve genişti. 1920'lerde vuku bulan mübadeleden sonra buralardan göç edenlerin çocukları ve torunları, büyük bir nostalji ve hasretle babalarının topraklarına dönüp tarihi Meryem Ana Manastırı'nı ve bu şirin yerleri ziyaret etmektedirler. Onlar da çok mutlu. İnanıyoruzki memleketlerine döndüklerinde dünyaca meşhur Türk misafirperverliğinden ve Türkiye'deki inanç özgürlüğünden uzun uzun bahsedecekler" diye konuştu.

        "Barışa, birliğe ve beraberliğe özellikle bugün ihtiyacımız vardır. Çünkü Ortadoğu kaynıyor, bütün dünya kaynıyor" diyen Bartholomeos, kardeşlik duygularının gelişmesi temennisinde bulundu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa