Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Pendik’te can dostlar kaderine terk edilmiş

        GAZETE HABERTÜRK

        Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Dört Ayaklı Şehir Grubu mensuplarından oluşan İstanbul Kent Savunması Kent ve Hayvan Komisyonu mensupları, dün Taksim’deki Kuzey Ormanları Savunması’nın bürosunda bir basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklamasını Dört Ayaklı Şehir Grubu’ndan Mine Yıldırım yaptı. Pendik Köpek Barınağı’nın içinde yer alan köpek havzaları alanını ziyaret etmek amacıyla organizasyon düzenlediklerini belirten Yıldırım, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Maltepe Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin terk ettiği köpeklerin olduğu noktaları göreceğiz” dedi.

        BARINAKTA 7 BİN KÖPEK VAR

        Görevlilerden aldıkları bilgilere göre Pendik Köpek Barınağı’nda 5 bin ile 7 bin arasında sokak köpeğinin bulunduğunu tahmin ettiklerini belirten Mine Yıldırım, “Belediyeler toplama ve terk etme işlemi yapmadan önce burada bir köpek sorunu yoktu. Belediye eliyle oluşturulmuş bir problem bu. 5 bin ile 7 bin arasındaki hayvanı şehirden koparıp bu alana attığınızda neler oluyor? Bir kere mahallesinde koparılmış hayvanın sağlıksızlığı söz konusu. Terk edilmiş, yaşamına müdahale edilmiş ve ormana zorla atılmış hayvandan söz ediyoruz. Çok ciddi bir açlık söz konusu, çok ciddi bir saldırganlık söz konusu ve bulaşıcı hastalık söz konusu, insanlara değil ama hayvanların kendi arasında” dedi.

        ‘HAYVANA YÖNELİK BİR ŞİDDET PROBLEMİ VAR'

        Orada yetişkin köpek ölüleri gördüklerini belirten Yıldırım, “Bu alandaki köpek sorunu özellikle İBB’nin kendi eliyle yarattığı, belediye eliyle yaratılmış bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Burada hayvana yönelik şiddet problemi var” dedi. İstanbul Kent Savunması Kent ve Hayvan Komisyonu, Pendik’e giderek, Pendik Köpek Barınağı içerisinde yer alan hayvan barınaklarını gezdiler. Hayvanları besleyen grup üyelerinin, her hafta sonu buraya gelerek hayvanları besledikleri, fırsat buldukça hafta içi de gelmeye çalıştıkları öğrenildi.

        ‘KÖPEKLERDE SALDIRGANLIK ARTIŞI DA VAR’

        İstanbul Kent Savunması Dört Ayaklı Şehir Grubu’ndan Mine Yıldırım, Pendik köpek havzasında yetişkin köpek ölüleri gördüklerini bildirirken, “Köpekler arasında çok ciddi bir açlık ve birbirlerine karşı bir saldırganlık artışı da söz konusu. Ayrıca 7 bin civarında ve yollarda başıboş dolaşan köpekler arasında bulaşıcı hastalık riskinin de artması kaçınılmaz bir şey” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa