Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sahte başkana polis baskını

        Ahmet ÜNSAL / HABERTÜRK

        Gözaltına alınan zanlıların vatandaşlardan kişi başına 2 bin ile 10 bin lira arasında para aldıkları ve "Eğer tavsiye edeceğiniz engelli arkadaşlarınız varsa onlara da yüzde 50 indirim yaparız" dedikleri ortaya çıktı.

        Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bazı kişilerin, kendisinin ve yardımcılarının isimlerini kullanarak vatandaşlardan para topladığı duyumunu alınca durumu polise bildirdi. Polis, yaptığı çalışmada Kütahya, Bursa ve Balıkesir gibi illerde, Başkan Çerçi'nin imzasını taklit ederek, belediye başkanı ve yardımcılarının isim ve imzalarının yer aldığı sahte evrak tanzim ederek karşılığında kişi başı 2-10 bin TL arasında para alan, Belediye Başkanı ve yardımcılarının da ismi kullanılarak sahte telefon görüşmeleri yapan iki zanlıyı yakaladı. Zanlıların bu yolla 19 kişiyi dolandırdıkları belirlendi. Gözaltına alınan Ahmet D. ve Niyazi D. emniyetteki sorgularının ardından Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İki zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi. Zanlıların 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' suçlarından hakim karşısına çıkarılacağı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

        Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaşanan dolandırıcılık hadisesinde olduğu gibi iş bulma ve benzeri gerekçelerle umut tacirliğine soyunanlara kesinlikle inanılmaması, böyle bir duruma maruz kalındığında Yunusemre Belediyesi'ne ya da en yakın emniyet birimine haber verilmesini istedi. Çerçi, ayrıca işçi ve personel alımlarının resmi kanallar aracılığı ile yapıldığını vurguladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa