Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Doğubayazıt- Iğdır karayolu kapandı, sürücüler geceyi araçlarında geçirdi

        Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi ile Iğdır karayolu arası, teröristlerce 2 aracın ateşe verilmesi nedeniyle dün öğleden sonra ulaşıma kapatıldı.Yolda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, askerin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede sürücüler geceyi araçlarında geçirdi.

        Bir grup PKK'lı terörist, saat 17.00 sıralarında Doğubayazıt- Iğdır karayolunu Pamuk Geçidi mevkisinde kesti. PKK'lılar, yoldan geçen bir tanker ile TIR'ı durdurup şoförlerini indirdikten sonra benzin dökerek yaktı. Bazı otomobilleri de gasp eden PKK'lı teröristler, Ağrı Dağı'na doğru otomobille kaçtı.

        Olayın duyulmasının ardından karayolu, Doğubayazıt'ın çıkışındaki Yeşilkent binaları önünde güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Doğubayazıt yönünden gelerek Iğdır'a gitmek isteyen araçlar Karabulak Jandarma karakolu önünde durdurularak geçişlerine izin verilmedi. Yolda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Askerin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede yol kapalı olunca sürücüler geceyi araçlarında geçirdi.

        'MAĞDUR OLDUK'

        Sebze almak için Iğdır'a gideceğini anlatan sürücülerden Mehmet Latif Kaya, "Taşlıçay'dan Iğdır'a sebze almak için gidecektim. Dün geldik yol kapalıydı, bugün geldik yol yine kapalı. Çok mağdur olduk, halen bekliyoruz" dedi.

        Dün akşamdan beri beklediklerini söyleyen yolcu otobüsü şoförü Ömer Çelik ise "Arabalar yakılmış yolcularımızla birlikte burada mağdur kaldık. Ne su, ne yiyecek, ne de lavabo yok burada. Yollar gittikçe berbat oluyor ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu.

        YOL AÇILDI

        Ağrı Dağından gelen PKK'lı teröristlerin eylemleri ve sonrasında gerçekleştirilen operasyon nedeniyle dün saat 17.00'de ulaşıma her iki yönden kapatılan Iğdır- Doğubayazıt karayolu, yeniden ulaşıma açıldı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesiyle Iğdır çıkışında bekletilen araçlar, saat 16.00'dan itibaren yola çıktılar.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa