Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kaçakları taşıyan botlar battı: 74 kişi kurtarıldı, 1 kişinin cesedine ulaşıldı

        Turgurtreis ve Akyarlar sahilinden farkı zamanlarda denize açılan kaçakların botlarının batması sonucunda bir Suriye uyruklu hayatını kaybetti. İlk olarak 4 metre uzunluğundaki fiber tekne ile Kos adasına gitmeye çalışan Suriye uyruklu kaçakların teknesi su alarak battı. Denizde can pazarı yaşanırken Sahil Güvenlik Ekiplerini erken müdahalesi sonucu 14 kaçak sağ olarak kurtuldu, bir kaçağın ise cesedine ulaştı.

        Arama kurtarma çalışmaları devam ederken ekipler 2 botun daha battığı görüldü. Şişme botlarda bulunan Suriye uyruklu 60 kaçak daha ekipler tarafından kurtarıldı. Denizde arama çalışmaları yapılırken 4 kişilik bir grup ise Akyarlar mevkisinde denize açılırken gazeteciler tarafından görüntülendi. Üzerlerinde can yelekleri bulunan kaçaklar yaklaşık 15 dakika boyunca küreklerini ters çektikleri için denizde oldukları yerde dönmeye başladı. Daha sonra küreklerini hızlı bir şekilde çekmeye başlayan kaçaklar gecenin karanlığın da gözlerden kayboldu. Arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeden geçmeye çalışan 4 Suriye uyruklu kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince kıs kıvrak yakalandı. Bazı kaçaklar ise kaçmak için sahile inerken görüntülendi.

        Bodrum Deniz Kurtarma Derneği de aramalara katıldı. Derneğe bağlı dalgıçlar denize dalarak arama yaptı. 74 kaçağın kurtulduğu bir kaçağın ise öldüğü gecede aramalar devam ediyor.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa