Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Nihat Zeybekci şehit ailesini ziyaret etti

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk'ün Burdur'da yaşayan annesi Aysel Aktürk'e taziyede bulundu.

        Zeybekci, evinde ziyaret ettiği anne Aysel Aktürk'e başsağlığı, şehit Hakan Aktürk'e Allah'tan rahmet diledi. Zeybekci, "Mekanı cennet olsun inşallah. Milletimizin başı sağolsun. Ailemizin başı sağolsun. Allah inşallah bütün şehitlerimizle beraber şehidimizi de sevdikleriyle cennetin en güzel yerine kavuştursun" dedi.

        Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da başsağlığı mesajlarını getirdiğini belirten Zeybekci, şöyle konuştu:

        "Bu millet bilinen tarihi boyunca asla 'aman' demedi. Asla dizlerinin üzerine çökmedi. Asla da aman dilemez ve dizlerinin üzerine çökmez. Devletimiz ve milletimiz birlik beraberlik içinde kardeşliğini bozmadan aklını, ruhunu, vicdanını bir yerlere satmış, kiralamış o büyük ahtapotun adi, alçak bir kolu olan bölücü terör örgütünü kazıyana kadar, topyekun 78 milyon gerekirse bu ülke için, vatan için, millet için, din için, namus için, bayrak için canını seve seve vermeye, şehit olmaya her daim hazırdır. Herkes bunu bilsin önce."

        Bakan Zeybekci, bu toprakların milyonlarca şehidin kanıyla vatan haline geldiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu bayrak bugün 780 bin kilometrekaremizde şanlı bir şekilde dalgalanıyorsa, milyonlarca şehidin kanıyla dalgalanıyor. Alçaklar, namertler, namussuzlar bunu unutmasınlar. Gereği yapılıyor, sonuna kadar yapılmaya devam edilecek. Kökleri kazınana kadar devam edilecek. En ücra yerde bunlar gidilip bulunacak ve şehitlerimiz kanı inşallah yerde kalmayacaktır. Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, inşallah vatan sağolsun."

        Bu arada şehidin evinin önüne gelen bir grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak İstiklal Marşı'nı okudu.

        Ziyarette, Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ile diğer protokol üyeleri de hazır bulundu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa