Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vali Şahin’den CHP’lilerin karpuz kampanyasına destek

        Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın çiftçilere destek amacıyla başlattığı ‘bir karpuz da sen al’ kampanyasına destek olan afişler astırdı

        Vali Şahin’in üzerinde kasketli bir fotoğrafının bulunduğu afişlerde ‘kızanlar, kızancıklar haydi karpuz yemeye’ ifadeleri kullanıldı.

        CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, bir süre önce üreticilere destek olmak için ‘nereye daha karpuz kesecektik’ isimli bir kampanya başlattı. Kentin değişik noktalarına asılan afişlerde halk karpuz yemeğe davet edilirken, esnaflarda kampanyaya destek vererek işlerinde tatlı yerine karpuz ikramına başladı.

        Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’de CHP’lilerin başlattığı kampanyaya bugün kentin farklı noktalarına astırdığı afişlerde destek verdi. Üzerinde Vali Şahin’in kasketli fotoğrafının bulunduğu afişlerde ‘kızanlar, kızancıklar haydi karpuz yemeye’ ifadeleri kullanıldı.

        Karpuz üreticisine destek amacıyla başlatılan kampanyaya kendisinin de katkı sağlamak için afişler yaptırdığını kaydeden Vali Şahin, “Karpuz üreticine yönelik bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyada daha fazla karpuz tüketilmesi ve çiftçimize yardım etmek amacıyla vilayet olarak katıldık. Bizde karpuz son zamanlarda çıktığı için, doyum noktasına geldiğinde kentte karpuz üretimi hasadı yapılıyor. Fazla karpuz yenmesi için bu görevi üstlendim. Tatlı yerine karpuz tüketilmesini istedik. Zaten tatlıdan uzak olan ilimizde karpuzu tüketmek hem sağlıklı olur, hem de çiftçimizin yüreğine su serpmiş oluruz. Bu kampanyamızda bizde afişlerimizi ‘haydi kızanlar, kızancıklar karpuz yemeğe’ diye Edirnelilere karpuz yemeğe davet ettik. Bende şahsen bir akşamlığına gittiğim Düzce’de buradan aldığım 10-15 karpuzu komşularıma dağıttım. Böylece tüketime katkımız oldu. Afişlerde özel olarak çocuklara seslendik. Hem onlar için oyun olur hem de sağlıkları için böbreklerin çalışması yönünden katkısı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

        Karpuz üreticisi Sami Öner, karpuz sezonunun bitmek üzere olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

        “Bu sene karpuz, aşırı sıcaklar nedeniyle tarlada çok kaldı. Talep olmadığı için CHP’liler tarafından kampanya başlatıp ön ayak olduğu için teşekkür ederiz. Karpuzun sezonu geçmek üzere geç karpuzlar revaçta, ayrıca fiyatlarda yükseldi. Gezdiğimiz zamanlarda afişleri görüyoruz. Bir çok yerde afişlerden sonra destek olalım diye karpuz alanlar çok oldu. Traktörde karpuzlarımızı tane olarak 1 liradan 5 liraya kadar fiyatlara satıyoruz"

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa