Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Norveçli anne ile Türk babanın çocuk savaşı

        GAZETE HABERTÜRK

        Aydın Didim’e tatile gelen Norveçli Maren Rynnıng S., burada tanıştığı Mehmet Ş. ile 2011 yılında evlendi. Aynı yıl çocukları P. dünyaya geldi.

        Aralarında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle çift, 2013’te boşandı. İddiaya göre Mehmet Ş., “Seni çocuğunla görüştüreceğim” diyerek velayet konusunda eşini ikna etti. Eşi de bunu kabul edince çocuğun velayeti babaya verildi.

        ÜLKESİNE DÖNDÜ

        Mehmet Ş., 2014 yılında askere gitti. Çocuklarını da Norveçli anneye bıraktı. Askerlik boyunca Norveç’teki eski eşiyle iletişimi kesilmedi. Askerlik dönüşü Mehmet Ş., Norveç’e gitti.

        Anne Maren Rynnıng S., yanında kalan eski eşinin çocukla ilgili bir talepte bulunmadığını ileri sürdü. Türkiye’ye dönen Mehmet Ş., çocuğunun annesi tarafından kaçırıldığını ve 2 yıl boyunca kendisine gösterilmediğini iddia ederek Didim Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulundu.

        GÖZALTINA ALINDI

        Ailesi ve çocuğuyla birlikte haziran ayında Türkiye’ye gelen Norveçli annenin Sultanahmet’te kaldığı otelin kapısı polis tarafından çalındı. Maren Rynnıng S., eski eşinin kendisi hakkında yaptığı şikâyeti bu şekilde öğrendi.

        Maren Rynnıng S., emniyetteki ifadesinde çocuğunu kaçırmadığını ve eşinin iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Annenin yanında bulunan küçük çocuk, velayeti babada olduğu için Mehmet Ş.’ye verildi.

        EK KARAR ÇIKARILDI

        Norveçli anne çocuğunu geri almak için hukuk mücadelesi başlattı. Aile mahkemesine başvuran avukatları, 2013 yılında verilen boşanma davasında çocuğun 4 ay annede kalmasına karar verildiğini belirterek ek karar aldı. 26 Haziran 2015’ten itibaren 4 ay süre ile çocuğun annede kalmasına karar verildi. Bu ek kararla resmi yollardan çocuğu geri almak için eski eşin evine gidildi. Ancak ne çocuk ne eski eş bulundu.

        Avukatlar, tekrar mahkemeye başvurarak baba hakkında “çocuğun teslimine muhalefet” suçundan dava açtı. Maren Rynnıng S., ayrıca velayetin değiştirilmesi için de mahkemeye başvurdu.

        ANNEYE İKİNCİ ŞOK: HAPİS CEZASI İSTENDİ

        Çocuğunu geri alabilmek için hukuk mücadelesi veren Maren Rynnıng S., ikinci şok yaşıyor. Eski eşi Mehmet Ş.’ninçocuğunu kaçırdığı iddiasıyla yaptığı şikâyet üzerine savcılık, anne hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa